کرمان رصد
مدیر اشتغال و کارآفرینی استان کرمان:
کم اطلاعی از تخفیفات بیمه ای/تسهیلات اشتغالزایی تکلیفی هستند
چهارشنبه 8 خرداد 1398 - 11:30:36
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان - مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: کارفرمایان از تخفیفات و مشوق های بیمه ای اطلاع کافی ندارند.

منوچهر اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هر کدام از دستگاه های اجرایی بر اساس وظیفه ذاتی خود در رابطه با اشتغال و کار عهده دار یکسری وظایف هستند، اظهار کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واهل اول به عنوان دبیرخانه کارگروه اشتغال استان کرمان متولی یکسری کارهاست که این وظایف باعث می شود یکسری تسهیلات در اختیار واحدهای کارگری، تولیدی و خدماتی که به طور مستقیم در جهت ایجاد اشتغال فعالیت دارند؛ قرار دهیم.
وی با اشاره به ایجاد سامانه های مختلف برای این منظور ادامه داد: سامانه «کارا» برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی، سامانه «سیتا» ویژه طرح های اشتغالزایی بخش کشاورزی و سامانه «بهین یاب» ویژه بخش صنعت ایجاد شده و افراد می توانند با مراجعه به این سامانه ها برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی اقدام کنند که نرخ کارمزد این تسهیلات به عهده موسسات عامل است.
اسلامی عنوان کرد: همچنین از این زمینه از سال 96 یکسری وظایف انجام و تسهیلات پرداخت شده است و علاوه بر آن در بخش مشاغل خانگی هم تسهیلات به افراد پرداخت می شود و سامانه ویژه ای به نام «مشاغل خانگی» تعریف شده است که بین 10 تا 20 میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی در نظر گرفته شده است.
تسهیلات اشتغالزایی تکلیفی هستند
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان عنوان کرد: عمده تسهیلات گفته شده تکلیفی هستند و دغدغه بانک در زمینه بازپرداخت تسهیلات است؛ در این زمینه بیشترین مشکلات مربوط به بدهی معوق کارفرما به سیستم بانکی یا عدم امکان فراهم آوردن تضامین مربوطه است که باعث می شود کارفرمایان نتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی ادامه داد: در زمان تدوین دستورالعمل ها و قوانین مربوط به این تسهیلات به مساله دقت می شود که افراد در مراحل پرداخت تسهیلات دچار مشکل نشوند.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه بانک یکسری دستورالعمل خاص برای پرداخت تسهیلات دارد، تاکید کرد: ما و دستگاه های اجرایی مربوطه در زمینه پرداخت تسهیلات از زمان ثبت نام تا دریافت تسهیلات پشت قضیه هستیم و در کنار آن از انحراف مصرف این تسهیلات جلوگیری می شود. با توجه به تدابیر اندیشیده شده در این زمینه مشکلات چندانی نداریم و جای نگرانی مشکلی ندارد.
وی با اشاره به اینکه با ایجاد سامانه های تعریف شده بیش از 70 تا 80 درصد از مشکلات بروکراسی اداری را برطرف کرده اند، افزود: با سامانه بسیاری ازمراجعات ارباب روجع به ادارات کم شده و بازه زمانی پرداخت تسهیلات هم به حداقل رسیده است.
کم اطلاعی کارفرمایان از تخفیفات و مشوق های بیمه ای
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در بحث بیمه هم اظهار کرد: براساس قانون کار تمامی کارفرمایانی که از نیروی کار استفاده می کنند مکلف به بیمه تامین اجتماعی فرد از روز اول می شوند. با توجه به اینکه هزینه های بیمه تا حدود 30 درصد از حق و حقوق کارگر را شامل می شود برخی از کارفرمایان بنا به دلایلی از پرداخت حق بیمه کارگران شانه خالی می کند.
اسلامی ادامه داد: این امر باعث می شود بعد از مدتی کارگران زمانی که به سن بازنشستگی می رسند با مراجعه به تامین اجتماعی متوجه خلاء بیمه می شوند و در این خصوص شاکی می شوند و مراجع حل اختلاف با توجه به مستندات اقدام به صدور رای می کنند و تامین اجتماعی برای مبالغی را از کارفرمایان اخذ می کند.
وی با اشاره به اینکه برخی از کارفرمایان از تخفیفات بیمه ای برخودار هستند اما اطلاع کافی ندارند، بیان کرد: برخی از واحدهای کارگری با توجه به قوانین و مقررات می توانند از مشوق های بیمه ای استفاده کنند ضمن اینکه امکان تقسیط حق بیمه کارگران وجود دارد.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان عنوان کرد: همچنین بخشی از جامعه کارگری از حقوق خود اطلاع کافی ندارند که در این رابطه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی با هدف آشنایی کارگران و کارفرمایان با حق و حقوق قانویشان کرده است اما باز هم در این زمینه در برخی موارد کوتاهی از جانب کارفرما می شود که باعث می شود افراد به حق و حقوق خود نرسند.
اسلامی ادامه داد: بعضی واحدهای کارگری از جمله واحدهای صنفی شاید به گمان خودشان توان پرداخت حداقل دستمزد قانون کار را نداشته باشند که این مساله با توجه به قانون پذیرفتنی نیست. برخی از این کارفرمایان دچار مشکل می شوند و باید از طریق صنف و اتاق اصناف به این افراد آموزش داده شود که در هنگام به کارگیری نیروی انسانی با لحاظ حداقل های قانون کار این فرد را به کار بگمارند.
وی متذکر شد: هیچ دلیل و توجیهی پذیرفتنی نیست که فرد در قبال هشت ساعت کار در روز و 44 ساعت کار در هفته از حداقل حق قانونی خود بهره مند نشود و توجیهاتی نظیر نیروی آزمایشی و تحت آموزش مورد قبول نیست.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه یکسری تمهیدات در این زمینه اندیشیده شده است، عنوان کرد: طرح «مهارت ورزی» توسط فنی و حرفه ای در حال اجراست که بر این اساس کارفرمایان می توانند با شرکت در این طرح نیروهایشان را تحت عنوان مهارت ورزی تحت مدت زمان مشخص جذب کنند و از شمول برخی از مقررات قانون کار معاف شوند.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح «کارورزی» گفت: در این طرح کارفرمایانی که بتوانند از میان فارغ التصحیلان دانشگاهی نیرو جذب کنند بین چهار تا شش ماه از حداقل های قانون کار معاف هستند و حق الزحمه کارورزی را اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عهده دارد.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان بیان کرد: در این مدت بیمه مسئولیت افراد گفته شده به عهده وزارت متبوع ماست.
وی بیان کرد: در صورت اشتغال این افراد بعد از اتمام دوره کاروزی در واحد مذکور سازمان تامین اجتماعی مکلف است به مدت دو سال این افراد را از مشوق بیمه مربوطه برخوردار کند.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/84050/کم-اطلاعی-از-تخفیفات-بیمه-ای-تسهیلات-اشتغالزایی-تکلیفی-هستند
بستن   چاپ