کرمان رصد
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان مطرح کرد:
انتقاد از کندی رسیدگی به وضعیت تخلفات کود و سموم غیرمجاز
شنبه 11 خرداد 1398 - 21:22:01
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - رفسنجان - مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان از کندی رسیدگی به وضعیت تخلفات کود و سموم غیرمجاز در این شهرستان انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، حسین رضایی عصر شنبه در جلسه کمیسیون نظارت بر نهاده های کشاورزی شهرستان رفسنجان اظهار داشت: 40 درصد باغات استان در شهرستان رفسنجان قرار دارند و در برخی سالها بین 25 تا 34 تولید پسته کشور در شهرستان رفسنجان انجام می شده است.
وی بیان کرد: امسال پیش بینی می کنیم حدود 28 هزار تن پسته در شهرستان رفسنجان برداشت شود که از لحاظ مبلغی 300 میلیارد تومان بد نیست اما به هر حال سال آور شهرستان سال آینده است.
وی یادآور شد: امسال از نظر تغذیه، کنترل آفت و سموم غیرمجاز برای باغات اهمیت دارد تا سال آینده بتوانیم تولید خوبی را بعد از دو سال داشته باشیم و باغداران که نزدیک به دو سال که بی محصولی را تحمل کردند، بتوانند محصول مناسبی را برداشت کنند.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان در ادامه تصریح کرد: امسال غیر از رفسنجان، قزوین و ورامین و … بقیه شهرها سال آور را پیش رو دارند اما سال آینده بار تولید به عهده شهرستان های مذکور است و پیش بینی می کنیم نزدیک به 100 هزار هکتار از باغات ما پسته داشته باشند.
به گفته وی تاکنون وضعیت کنترل آفات به خاطر بارندگی ها خیلی خوب بوده است و به خصوص بارندگی های فروردین ماه، مصرف سموم را پایین آورده به نحوی که کل مصرف سموم از ابتدای امسال شاید به 30 تن نرسیده است.
رضایی عنوان کرد: تعداد فروشگاه های عرضه سموم و کود در رفسنجان از 300 مورد در سالهای گذشته به 150 فروشگاه تقلیل یافته است که از این تعداد حدود 18 مورد غیرمجاز هستند، تعدادی از فروشگاههای مجاز نیز تمدید پروانه نکرده اند و مابقی مشکل خاصی ندارند.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان اظهار کرد: مجموع فروشگاههای عرضه سموم و کود در رفسنجان از تعداد فروشگاههای سموم در سیرجان و کرمان بیشتر است که این موضوع مقداری کار ما را زیاد کرده و باید وقت بیشتری بگذاریم و کمیسیون نظارت بر نهاده های کشاورزی حساسیت ویژه ای در شهرستان دارد.
رضایی افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده انبارهای این فروشگاهاه باید معرفی شوند و اکنون از تعداد 156 فروشگاه در شهرستان حدود 10 تا 15 فروشگاه انبار دارند و مابقی انبارها زیرزمینی است که سموم و کودهای غیرمجاز نیز از این طریق عرضه می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان رسیدگی به تخلفات در کمیسیون نهاده های کشاورزی را ضروری برشمرد و گفت: هر مصوبه ای که در کمیسیون تصویب می شود متاسفانه چون همه آنها به دستگاه ما برنمی گردد به سمت تعزیرات می رود که این دستگاه نیز بعضاً احکامی را صادر می کند مورد اعتراض قرار می گیرد و در تجدید نظر این احکام شکسته می شوند.
رضایی در این زمینه ادامه داد: رسیدگی به وضعیت تخلفات کود و سموم غیرمجاز کند انجام می شود و در این بخش با نقیصه بزرگی مواجه هستیم، دو محموله کود در سال قبل که با نمونه گیری هایی که انجام شد یکی سوپرفسفات نیم درصد فسفات داشت که اجحاف بزرگی به حق کشاورزان می شود و یک کود سولفات آلومینیم 80 درصد نمک طعام بود و 20 درصد کلر داشت که در هر باغی پاشیده شود خسارتهای بزرگی را به بار می آورد.
این مسئول افزود: حدود 156 فروشگاه در شهرستان داریم که نظارت بر تک تک آنها وقت و هزینه زیادی را لازم دارد و از پارسال نیز اعتباری برای آن گذاشته نشده لذا پیشنهاد می کنیم مقداری از اعتباری که از سوی پدافند غیرعامل برای شهرستان اختصاص داده می شود برای نظارت بر فروشگاههای سموم با توجه به مخاطرات زیست محیطی که دارد، اختصاص یابد.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه برخی فروشندگان سموم کارشناس فنی را ندارند اما خرید و فروش سموم را انجام می دهند، بر لزوم تقویت شرکتهای داخلی و دانش بنیان کود و سموم و جایگزین شدن آنها با تولیدکنندگام سموم خارجی با توجه به مسائل تحریم تأکید کرد.
رضایی اضافه کرد: به کشاورزان از طریق رادیو و رسانه ها اطلاع رسانی کردیم که از فروشگاههای مجاز اقدام به خرید سموم و کود کنند و حتماً فاکتور دریافت کنند، سال قبل نیز فروشگاههای مجاز را اطلاع رسانی کردیم.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/84138/انتقاد-از-کندی-رسیدگی-به-وضعیت-تخلفات-کود-و-سموم-غیرمجاز
بستن   چاپ