کرمان رصد
حمله خرس سیاه، مرد جیرفتی را مجروح کرد
چهارشنبه 15 خرداد 1398 - 13:13:51
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان از حمله خرس سیاه به یک مرد در منطقه دلفارد شهرستان جیرفت خبر داد و گفت: این مرد میانسال در این حمله از ناحیه سر مجروح شده است.

مرجان شاکری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حال عمومی مردی که مورد حمله خرس سیاه قرار گرفته خوب است افزود: این مرد جیرفتی از ناحیه جمجمه آسیب دیده و خراشیدگی‌های روی سطح بدن وی نشان دهنده کشیده شدن وی بر روی زمین است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان ضمن عیادت از این فرد حادثه دیده اظهار داشت: تخریب زیستگاه خرس آسیایی موجب ورود این موجود به روستاها و دهستان‌ها می‌شود که باید به این مهم توجه شود.
وی اظهار داشت: خرس‌ها در رده پستانداران و راسته گوشت خواران قرار می‌گیرند. با این وجود نمی‌توان خرس‌ها را گوشت خوار نامید.
وی ادامه داد: خرس‌ها همه چیز خوار هستند و از میوه‌ها و گیاهان نیز تغذیه می‌کنند و به شدت جذب مواد غذایی شیرین می‌شوند.
شاکری تصریح کرد: همان طور که از اسم خرس سیاه آسیایی مشخص است، رنگ این خرس سیاه است و گوش‌های بسیار گردی دارد.
وی بیان کرد: این نوع خرس با خرس سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد و بر روی سینه خرس سیاه آسیایی علامتی سفید رنگ به شکل هفت دیده می‌شود همچنین پوزه این حیوان نیز روشن‌تر از باقی مناطق بدنش است.
وی گفت: تعارض و تخریب زیستگاه خرس آسیایی این گونه جانوری را مجبور می‌کند برای تغذیه و یافتن غذا به مناطق مسکونی و باغی نزدیک شود.
شاکری افزود: با توجه به اینکه در ابتدای فصل میوه قرار داریم از افرادی که در حاشیه زیستگاه این گونه ارزشمند و زیبا ساکن هستند تقاضا می‌شود در صورت مشاهده خرس سیاه از آسیب زدن یا حمله به قصد هلاک یا ترساندن این گونه جدا خودداری کنند و بلافاصله مأموران داره کل حفاظت محیط زیست را در جریان قرار دهند.
خرس سیاه آسیایی از آرام ترین گونه خرس در میان پستانداران است اما این گونه نسبت به انسان بسیار پرخاشگر است؛ در نتیجه بهتر است که هیچ گاه نزدیک این حیوان نشویم.
طول این حیوان 120 تا 180 سانتی متر و وزن آن بین 50 تا 170 کیلوگرم است.
ایران را می‌توان غربی‌ترین نقطه پراکندگی خرس سیاه آسیایی دانست. گونه خرس سیاه آسیایی یک زیر گونه دارد که به گونه بلوچی خرس سیاه معروف بوده و در معرض انقراض است.
زیر گونه بلوچی خرس سیاه آسیایی تنها در بخشی از نواحی پاکستان و ایران دیده شده و در کشور ایران خرس سیاه بلوچی در استان‌های کرمان، سیستان بلوچستان و هرمزگان دیده شده و بر اساس گمانه زنی‌های آماری که توسط متخصصین صورت گرفته تعداد تقریبی آن بین 60 تا 120 قلاده در استان کرمان و همچنین بین 50 تا 100 قلاده در سیستان و بلوچستان و بین 20 تا 50 قلاده در هرمزگان برآورد شده است.
3029

http://www.kerman-online.ir/fa/News/84235/حمله-خرس-سیاه،-مرد-جیرفتی-را-مجروح-کرد
بستن   چاپ