کرمان رصد
15 خرداد روز شکل گیری اندیشه دینی
چهارشنبه 15 خرداد 1398 - 18:31:50
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - قیام خونین 15 خرداد سال 42 در حقیقت نقطه عطف و سرآغاز شکوفایی انقلاب اسلامی و روز شکل گیری اندیشه دینی و زمان خارج شدن جریان غیر دینی از صحنه است.

به گزارش ایرنا، قیام 15 خرداد نهضت اسلامی مردم ایران علیه طاغوت زمان، به رهبری حضرت امام خمینی (ره) است.
این قیام خونین نقطه عطفی در تاریخ معاصر است که در آن پیوند امام و امت، تجلی باشکوهی یافت و زمینه ساز سلسله حوادثی شد که سرانجام کاخ طواغیت حاکم بر ایران را فروپاشاند.
قیام 15 خردادماه یادآور درخت تنومند نهضت اسلامی است که در بهمن ماه 57 به بار نشست و ملت غیور ایران اسلامی این واقعه عظیم را به عنوان روز پیروزی، افتخار و سربلندی فراموش نخواهند کرد.
در پی انتشار خبر بازداشت امام در سحرگاه 15 خرداد 1342 به مناسبت سخنرانی تاریخی علیه اسرائیل و رژیم شاه از نخستین ساعات روز، اعتراضات گسترده‌ای در قم، تهران، ورامین، مشهد و شیراز برگزار شد که با شعارهایی بر ضد شاه و در طرفداری از امام همراه بود.
مردم منطقه پیشوا که سومین روز شهادت امام حسین (ع) را در حرم مطهر جعفر بن موسی الکاظم (ع) به سوگ نشسته بودند با شنیدن خبر دستگیری مرجع تقلیدشان، حاج آقا روح الله، اولین نقش آفرینان قیام 15 خرداد 1342 شدند.
مأموران نظامی که در نقاط مرکزی و حساس شهرهای قم و تهران مستقر بودند به روی تظاهر کنندگان آتش گشودند.
مردم نیز با چوب و سنگ به دفاع از خود برخاستند. تظاهرات در آن روز و دو روز بعد نیز ادامه یافت و هزاران نفر از مردم کشته و مجروح شدند.
فجیع‌ترین حادثه، قتل عام دهقانان کفن پوش ورامینی بود که در پشتیبانی از امام راهی تهران شده بودند. مأموران نظامی در سر پل باقرآباد با آنها روبرو شده و با سلاح‌های سنگین آنها را قتل عام کردند.
فرزندان سپید پوش وطن در روز 15 خردادماه سال 42 با مشت‌هایی گره کرده علیه رژیم ستمشاهی برگ دیگری از تاریخ زرین این مرز و بوم را نگاشتند.

** 15 خردادماه شروعی قدرتمند برای سرنگونی رژیم طاغوت بود
مدیر حوزه‌های علمیه استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه خردادماه سال 1342 شروعی قدرتمند برای سرنگونی رژیم طاغوت بود که در تاریخ ماندگار شد افرود: در همان سال امام خمینی (ره) فرمودند که ما هرچه داریم از عاشورای حسینی داریم و همین امر زمینه‌های انقلاب اسلامی را فراهم کرد.
آیت الله سید یحیی جعفری با اشاره به اینکه در جریان 15 خرداد طبق نقل پنج هزار نفر را کشته شدند گفت: امام خمینی (ره) بارها فرمودند: " 15 خرداد را بشناسید و به وجود آوردندگان 15 خرداد را بشناسید."
وی یادآور شد: در آن زمان ملت ایران تصمیم گرفته بودند که طاغوت زمان را از میان بردارد و برای رسیدن به این هدف از جان و مال خود گذشتند و سرانجام موفق شد رژیم پلید را از میان بردارد.
نماینده اسبق ولی فقیه در استان کرمان با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) شخصیتی عالم، فقیه، عارف، فیلسوف و دارای خصلت‌های ارزشمند بود بیان داشت: امام اسلام را زنده کرد و طاغوت زمان را از میان برداشت تا ایران اسلامی را در دنیا سرافراز گردد.
آیت الله جعفری تصریح کرد: مسئولان کشور همه باید در رابطه با اندیشه‌های امام نهایت کوشش خود را به عمل بیاورند و امیدواریم که خداوند متعال همه ما را در این راه موفق و موید بدارد.
وی خاطرنشان کرد: گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و به ویژه قیام 15 خرداد می‌تواند ارزش‌های انقلاب را بیش از گذشته به نسل‌های جدید انتقال دهد و یکی از ضرورت‌ها برای حفظ آرمان‌های امام و انقلاب است.

** اصل انقلاب در روز 15 خرداد شکل گرفت
رئیس ستاد اقامه استان کرمان نیز در گفت و گو با ایرنا در رابطه با قیام 15 خرداد افزود: در آن زمان رژیم پهلوی در مقابل تفکرات مربوط به توسعه ایران اسلامی بر اساس دستورات و راهنمایی‌های دین به شدت ایستادگی می‌کردند و اجاره رشد به این تفکر را نمی‌دادند.
حجت الاسلام مهدی عرب پور ادامه داد: اما از اویل سال 1340 مراجع و روحانیت با رژیم پهلوی ایستادگی و برخی از حرکت‌های استعماری آنها را با سخنرانی خنثی و به دنبال آن مردم نیز حمایت می‌کردند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان با بیان اینکه در آن زمان قانون ایالتی و ولایتی که یک طرح استعماری بود با سخنرانی امام خمینی (ره) رژیم پهلوی در مقابل این قانون عقب نشینی کرد زیرا با این قانون استقلال، هویت و عزت مردم زیر سئوال می‌رفت.
حجت الاسلام عرب پور ادامه داد: عصر روز عاشورا در 13 خردادماه 1342 امام سخنرانی کاملی داشتند و به سیاست‌های شاه حمله کردند و شاه که می‌خواست اوضاع را آرام کند، تصمیم گرفت در سحرگاه 14 خرداد امام (ره) را دستگیر و به تهران منتقل کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان افزود: در اوایل روز مردم از انتقال امام (ره) به تهران مطلع شدند و در همین راستا جماعتی از کشاورزان و مردم ورامین با شعار آزادی امام (ره) به سمت تهران حرکت کردند.
وی ادامه داد: رژیم برای آنکه تجمعات مردمی را کاهش دهد و با دستور وی تجمعات مردمی را به رگبار بستند و جمع زیادی از مردم شهید شدند و فکر می‌کردند با برخوردهای انجام شده، همه چیز آرام شده است.
حجت الاسلام عرب پور تصریح کرد: در سال 43 نیز امام و روحانیت کار خود را ادامه دادند و در این سال امام با قانون کاپیتلاسیون مخالفت کردند و دوباره رژیم امام (ره) را دستگیر کرد و امام را به ترکیه فرستادند و پس از آن نیز امام از ترکیه به نجف تبعید شدند.
** دین، اسلام و ایدئولوژی مذهبی مردم ایران عوامل بقای انقلاب اسلامی
وی بیان داشت: مردم پس از 15 خردادماه امام را به عنوان رهبر نهضت و انقلاب شناختند و نگاه آنها به اعلامیه‌ها، سخنرانی‌ها و راهنمایی‌های ایشان بود.
رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان اظهار داشت: دین، اسلام و ایدئولوژی مذهبی مردم ایران از جمله عوامل آغاز 15 خرداد بود و این سه عامل از همان سال‌ها تاکنون عامل بقای انقلاب بوده است.
حجت الاسلام عربپور عنوان کرد: انقلاب اسلامی بر مبنای رهبری دینی، ایدئولوژی مذهبی مردم و همراهی مردم، پویاتر از گذشته در سطح جهان مطرح است.
وی گفت: 15 خرداد را به عنوان روزی می‌بینیم که اصل انقلاب در این روز شکل گرفت، می‌بینیم و باید بدانیم که در آن زمان خون شهدایی که به عنوان شهدای 15 خرداد حتی بعدها جنازه آنها پیدا نشد، باعث پیروزی و تداوم انقلاب شده و امروز این انقلاب به عنوان یک حرکت عظیم و توفنده جهان اسلام مطرح است.
** اهمیت اندیشه‌های امام (ره) در مقابله با فشارهای اقتصادی دشمنان
وی در پاسخ به این سئوال مبنی بر اهمیت اندیشه‌های امام (ره) در مقابله با فشار اقتصادی، روانی، پرهیز از انفعال و ضعف و یکپارچگی در برابر زیاده خواهی دشمنان افزود: طبیعی است زمانی که 2 تفکر غرب گرایانه، دینی و توسعه اسلامی در مقابل هم قرار می‌گیرند؛ مبارزه جدی بین این تفکر و کسانی که از این تفکرات پیروی می‌کردند؛ شروع و این تقابل منجر به مبارزه برای حذف یکدیگر می‌شود.
رئیس ستاد اقامه استان کرمان گفت: تفکر توسعه ایران براساس دستورات دینی و حفظ هویت ملی تفکر حقی بود و تفکر غرب گرایانه ناحق بود و برای اینکه تفکر حق را مغلوب کند راه‌هایی را توسط رژیمی که مجری تفکرات غرب گرایانه بودند در پیش می‌گرفتند و رژیم پهلوی یکی از مجریان این طرز تفکرات بود.
وی بیان داشت: در برخورد با تفکرات دینی افرادی معتقد بودند که می‌توانستند؛ اسلام را به عنوان راهنما و توانمندی ملت ایران را به سمت یک کشور توسعه یافته و پیشرفته بر اساس تفکرات اسلامی و دینی حرکت دهند.
حجت الاسلام عرب پور ادامه داد: در مقابل این تفکر مبارزین را زندان می‌کردند و به شهادت می‌رساند و مردم را به نوعی می ترساندن که وارد این تفکر نشوند و در همین راستا فشارهای اقتصادی یکی از راهبردهای غرب و دولت آمریکا برای به توقف کشاندن افکار دینی و انقلاب بر مردم ایران تحمیل شد و به عبارتی تحریم‌ها را یکی پس از دیگری علیه مردم انجام دادند تا مردم دست از انقلاب بردارند و مغلوب این فشارها شوند.
**امام خمینی (ره) در مقابل فشارها و تحریم‌های دشمنان بهترین راه را مقاومت می‌دانستند
رئیس ستاد اقامه کرمان افزود: امام امت در مقابل این فشارها و تحریم‌ها بهترین راه را مقاومت می‌دانستند اما نه صرفاً" یک مقاومتی که همراه با اقدامات جدی داخلی برای استفاده از منابع انسانی و منابع غنی خدادادی در کشور بود بلکه معتقد بودند همراه با مقاومت جدی مردم بنیه اقتصادی باید از وابستگی‌ها نجات پیدا کند و به سمت استقلال و خودکفایی استقلالی مدیران حرکت کنند؛ که این تفکر امام بود.
حجت الاسلام عرب پور تصریح کرد: امام راحل در رابطه تحریم‌ها می‌فرمودند: این تحریم‌ها برای ملت نعمت است زیرا باعث می‌شود ملت برای برون رفت از این سختی‌ها چاره اندیشی کند؛ که این چاره اندیشی ها جز استقلال اقتصادی نیست که امروز مقام معظم رهبری به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح کردند.
وی گفت: بی شک اگر امروز مدیران مملکت براساس سیاست‌های اقتصادی مقام معظم رهبری حرکت کنند؛ قطعاً" استقلال و شکوفایی اقتصاد در کشور محقق می‌شود و حربه تحریم‌ها از دشمن گرفته می‌شود.
این مسئول تصریح کرد: قطعاً" مقاومت و ایستادگی همراه با برنامه‌های اقتصادی مستقل و بدون وابستگی به نفت راه نجات از تحریم‌ها است.
وی مقاومت و استقامت در مقابل تحریم و تلاش مدیران در راستای استقلال مستقل و پویا که همان اقتصاد مقاومتی است را 2 عامل مهم در برابر فشارهای اقتصادی دشمنان عنوان کرد.
**دیدگاه امام خمینی (ره) در رابطه با تقویت امید در جامعه و افزایش سرمایه‌های اجتماعی
حجت الاسلام عرب پور افزود: حضرت امام راحل همیشه و در همه عرصه‌ها در قبل و بعد از پیروزی انقلاب سیاستشان بر این بود که ملت ایران را به آینده امیدوار کند و یاس و ناامیدی را از بدنه جامعه دور سازند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان خاطرنشان کرد: در زمانی که بسیاری از افراد می‌گفتند مبارزه با شاه که انگلیس و آمریکا پشتیبان او است؛ کار دشواری است؛ امام فرمودند: ما با کمک مردم شاه را از این مملکت بیرون می‌کنیم و این سخنی بود که محقق شد.
وی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز سیاست‌های بلند نظرانه حضرت امام خمینی (ره) همراه با دادن امید به مردم بود ادامه داد: امام خمینی (ره) در دوران دفاع مقدس همیشه می‌فرمودند: ما پیروز هستیم و سیلی محکمی به صدام و حامیانش خواهیم زد و این سبک امیدبخشی امام راحل به مردم، مقاومت را در مسیر ایستادگی در برابر دشمن مصمم‌تر می‌کرد.
حجت الاسلام عرب پور ادامه داد: مردم بارها از امام شنیده بودند آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند و این یعنی امید دادن در مسیر پیروزی است و امام تنها وعده امید نمی‌دادند بلکه برای رسیدن به قله‌های پیروزی از مردم به ویژه نسل جوان به عنوان یک سرمایه مهم اجتماعی کمک می‌گرفتند.
**امروز مسئله دفاع مقدس سند گویای پیروزی یک ملت بر جبهه گسترده استکبار است
رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان بیان داشت: با فرمایش و دستور امام خمینی (ره) مردم در هشت سال دفاع مقدس ایستادند و جنگ را اداره کردند که امروز مسئله دفاع مقدس سند گویای پیروزی یک ملت بر جبهه گسترده استکبار است و براساس توجه امام خمینی (ره) به این سرمایه‌های مهم اجتماعی بود.
وی ادامه داد: جوانان خودجوش حلقه‌های بسیج را ایجاد کردند و در مقابل دشمن صف محکمی کشیدند و دشمن از این جوانان سیلی محکمی خورد.
گزارش: فهیمه عسکرپور
9895/‏3029

http://www.kerman-online.ir/fa/News/84240/15-خرداد-روز-شکل-گیری-اندیشه-دینی
بستن   چاپ