کرمان رصد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
با پول دخانیات چه کارهایی در کشور می‌توان انجام داد؟
شنبه 25 خرداد 1398 - 11:39:02
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با طرح این سوال که با پول دخانیات چه کارهایی در کشور می‌توان انجام داد؟ اظهار کرد: 110 هزار میلیارد تومان سالانه با خرید دخانیات دود می‌شود؛ که با این 110 هزار میلیارد تومان می‌توان، 610 هزار کلاس، 220 تخت بیمارستانی، 1375 شغل، گازرسانی به 3600 خانوار، 37 هزار متر مربع خانه مسکونی، 11 هزار کیلومتر مسیر ریلی و ... می‌توان احداث کرد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، "سید وحید احمدی‌طباطبایی" پیش از ظهر امروز 25 خردادماه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات گفت: تا امروز افرادی که به مراکز بهداشتی درمانی و ایستگاه‌های ثابت و سیار و ... حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای کنترل فشار خون مراجعه کرده‌اند از مرز 176 هزار نفر گذشته است.
وی دخانیات را قاتل انسان‌ها دانست و بیان کرد: بی‌تحرکی، مصرف مشروبات الکلی، تغذیه ناسالم و دخانیات عامل اصلی بیماری‌های غیرواگیردار هستند که مهمترین آنها استعمال دخانیات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: هر سال به دلیل استعمال دخانیات 8 میلیون نفر در دنیا جان خود را از دست می‌دهند.
وی مطرح کرد: بیش از 7 هزار ماده و ترکیب شیمیایی در دود سیگار وجود دارد که 90 درصد از افرادی که به استعمال دخانیات روی می‌آورند از دوران نوجوانی (10 تا 19 ) سالگی شروع می‌کنند.
احمدی‌طباطبایی با طرح این سوال که با پول دخانیات چه کارهایی می‌توان کرد؟ اظهار کرد: 110 هزار میلیارد تومان سالانه با خرید دخانیات دود می‌شود که 30 میلیارد تومان آن برای درمان و 70 هزار میلیارد تومان آن برای مرگ زودرس، غیبت از کار و بیماری و ... صرف می‌شود؛ که با این 110 هزار میلیارد تومان می‌توان، 610 هزار کلاس، 220 تخت بیمارستانی، 1375 شغل، گازرسانی به 3600 خانوار، 37 هزار متر مربع خانه مسکونی، 11 هزار کیلومتر مسیر ریلی و ... می‌توان احداث کرد.
وی چون من زندگی سالم می‌کنم، سیگار برای من مشکلی ایجاد نمی‌کند، اگر سیگار ترک کنم، اضافه وزن پیدا می‌کنم، استفاده از سیگار لایت برای سلامت من ضرر ندارد و ... را از باورهای غلط درباره سیگار دانست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به حقایقی درمورد قلیان اشاره کرد و افزود: افزودن مواد معطر و اسانس‌ها، استفاده خانوادگی و گروهی از قلیان برای گذراندن وقت فراغت، هر وعده مصرف قلیان معادن استفاده حدود 100 نخ سیگار است و همچنین یک ساعت قرار گرفتن در معرض دود دخانیات معادل 8 نخ سیگار است.
وی با بیان این مطلب که نیکوتین قابل حل نیست و آب در قلیان تاثیری بر کاهش سموم قلیان ندارند، تصریح کرد: متاسفانه برخی از افراد سود جو گراس و شیشه به تنباکو اضافه می‌کنند.
احمدی‌طباطبایی به تشریح راهکارهای کاهش تقاضای دخانیات پرداخت و اظهار کرد: افزایش مالیات بر دخانیات، ممنوعیت تبلیغ دخانیات، کمک به ترک استعمال دخانیات و هشدار در خصوص خطرات مصرف دخانیات، محافظت از مردم در برابر دود دخانیات و پایش مصرف دخانیات و سیاست‌های پیشگیرانه این چند استراتژی در کاهش تقاضای دخانیات کمک می‌کند.
وی راه‌اندازی کد رهگیری و ردیابی، جرم انگاری و قاچاق، جایگزین کشت توتون با سایر محصولات کشاورزی، ممنوعیت قاچاق محصولات دخانی و ... از جمله راهکارهای کاهش عرضه دخانیات برشمرد.
قانون قلیان سیاسی شده است
به گزارش ایسنا، "علی بهرام‌نژاد" مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه گفت: سیگار و دخانیات شیوه ناسازگارانه برای تنظیم هیجان است و افراد این نقص مهارتی خود را با این روش هیجانات خود را تنظیم می‌کند.
وی مصرف سیگار و قلیان را عامل مهم در اعتیاد دانست و بیان کرد: اگر پدری که مصرف دخانیات دارد فرزند او 6 برابر سایرین به دخانیات روی می‌آورد و اگر مادر دچار اعتیاد به دخانیات است فرزند وی 9 برابر دیگران در معرض خطر اعتیاد قرار دارد.
"حمیدرضا گلزاری" مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه با بیان این مطلب که قانون جامعه کنترل دخانیات در ایران به تصویب رسیده است، عنوان کرد: در قانون متاسفانه استفاده از دخانیات تخلف محسوب شده و جرم نمی‌باشد. متاسفانه این قانون قلیان سیاسی شده است و به صراحت اعلام می‌کنم ما نمی‌توانیم کاری برای آن کنیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/86696/با-پول-دخانیات-چه-کارهایی-در-کشور-می‌توان-انجام-داد؟
بستن   چاپ