کرمان رصد
آخرین وضعیت شکر در گفتگو با مهر بررسی شد؛
شیرین کامی کرمانی ها در انتظار اقدام دستگاه های متولی
یکشنبه 26 خرداد 1398 - 11:17:07 AM
مهر
کرمان رصد - کرمان-معاون صمت شمال استان کرمان آخرین وضعیت شکر در استان کرمان را تشریح کرد و گفت: میزان تولید شکر به پی گیری های جهاد کشاورزی و اداره غله برای اخذ سهمیه شکر خام مورد نیاز استان بستگی دارد.

محمدرضا خواجویی در خصوص آخرین وضعیت شکر در استان کرمان اظهار کرد: با توجه به قانون «تمرکز وظایف و اختیارات» یکسری اختیارت از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.
وی ادامه داد: یکی از موارد واگذار شده در قانون انتزاع مربوط به کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم نظیر برنج، روغن، قند و شکر است. بر این اساس تامین و تنظیم بازار این کالاها به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است و این وظایف در استان ها به سازمان های مربوطه تسری پیدا می کند.
خواجویی عنوان کرد: اداره غله و اداره پشتیبانی امور دام که قبل از سال 92 زیر مجموعه سازمان های صنعت، معدن و تجارت بودند و اکنون زیر مجموعه جهاد کشاورزی هستند.
آخرین وضعیت تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه تصفیه شکر سیرجان
وی در خصوص تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه تصفیه شکر سیرجان گفت: تامین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه در حیطه وظایف جهاد کشاورزی و اداره غله است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان ادامه داد: به دنبال افزایش مصرف شکر در ماه رمضان یکسری پیگیری ها در ستاد تنظیم بازار استان کرمان انجام شد.
وی با اشاره به اینکه واحد تصفیه شکر سیرجان قابلیت تصفیه شکر و تامین بازار کرمان و استان های همجوار را دارد، افزود: توان تولید شکر در این واحد ماهانه 10 هزار تن و سالانه 110 هزار تن است.
خواجویی عنوان کرد: مصوبه تنظیم بازار استان کرمان برای حل مشکل تامین شکر خام این شرکت از طریق جهاد کشاورزی و اداره کل غله استان کرمان اخذ شده است.
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات بنده اقداماتی در این خصوص در حال انجام است و دستگاه های مرتبوط با شرکت بازرگانی دولتی ایران ارتباطاتی گرفته اند و قرار است تفاهم نامه ای تنظیم شود که بر اساس آن شکر خام این واحد تامین شود و در نتیجه نیاز بازار کرمان و استان های همجوار توسط این شرکت تامین شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان در ادامه ظرفیت سالیانه تولید شکر واحد قند بردسیر را 70 هزار تن ذکر و تصریح کرد: بر این اساس در مجموع توان تولید 180 هزار تن شکر طی سال در استان کرمان وجود دارد.
وی ادامه داد: البته میزان تولید شکر در استان کرمان به پی گیری های جهاد کشاورزی و اداره غله برای اخذ سهمیه شکر خام این دو واحد بستگی دارد. بر اساس آخرین اطلاعات بنده قرار بود 20 هزار تن به واحد تصفیه شکر سیرجان برای آغاز کار داده شود و روند تامین شکر خام در ماه های بعد هم دنبال شود اما اطلاعات دقیق تر باید از مسئولان مربوطه اخذ شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با اشاره به اینکه «قند بردسیر» و «تصفیه شکر سیرجان» تنها واحدهای تولید شکر در استان کرمان هستند، گفت: بر این اساس باید شکر مورد نیاز استان کرمان از واحدهای تولیدی خارج از استان نظیر فارس، یزد و خراسان تامین شود.
آخرین قیمت شکر در استان کرمان
وی با ذکر این مطلب که تامین و تنظیم شکر به عهده جهاد کشاورزی و اداره غله است، افزود: سازمان صمت بعد از توزیع وظیغه نظارت بر نحوه عرضه را بر عهده دارد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان بیان کرد: تلاش همه دستگاه ها این است که مشکلی در تامین شکر نداشته باشیم.
وی در خصوص قیمت شکر هم چنین گفت: قیمت شکر برای مصرف صنف و خانوار، تحویل کارخانه سه هزار تومان و برای مصرف کننده سه هزار و 500 تومان است. با هر واحد صنفی و عرضه کننده ای که شکر را بیشتر از این قیمت عرضه کند برخورد می شود.
فروشگاه های اینترنی وارد گود عرضه کالاهای اساسی می شوند
خواجویی در ادامه از شناسایی یکسری واحدهای صنفی و فروشگاه های بزرگ برای توزیع کالاهای اساسی خبر داد و افزود: بر اساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار در شهر کرمان بیش از 24 مکان شناسایی شد که شامل واحدهای صنفی، فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای و شرکت های تعاونی است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان بیان کرد: بر این اساس کالاهای اساسی تنظیم بازار به این واحدها داده می شود که بتوانند به صورت دائمی و در زمانی به این مراکز مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: بر اساس مصوبه تنظیم بازار در کنار مکان های دائمی عرضه کالاهای اساسی از توان فروشگاه های اینترنتی هم استفاده می شود تا از این طریق شکر مورد نیاز مردم راحت تر تامین شود.
خواجویی ادامه داد: باید بعد از دریافت فروشگاه های اینترنتی برای ورود به این حوزه توان آنها سنجیده می شود و سپس در این خصوص تصمیم گیری می شود. این مساله به تنظیم بازار شهرستان تنظیم شده است و هدفمان این است که در کمترین زمان این کار را انجام دهیم.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با اشاره به اینکه هیچگونه کمبودی در زمینه کالاهای اساسی در استان کرمان وجود ندارد، گفت: اغلب کالاهای اساسی تنظیم بازار که جهاد کشاورزی متولی جذب آنهاست در این مکان ها توزیع می شود.
وی بیان کرد: سهولت اطلاع رسانی یکی از اهداف این اقدام است به این معنا که مصرف کننده می داند در این مکان های تعیین شده می تواند به اقلام مورد نیاز خود دست پیدا کند.
خواجویی ادامه داد: کالاها در این مکان ها با قیمت های ستاد تنظیم بازار که کمتر از قیمت های بازار است عرضه می شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه کمبودی در زمینه کالاهای اساسی در استان کرمان کرمان و سایر مناطق کشور وجود ندارد از خریدهای بیش از نیاز خانواده هایشان پرهیز کنند.
وی ادامه داد: در زمینه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم چه در کرمان و چه در سایر استان ها کمبودی وجود ندارد و در صورت اطلاع رسانی در این زمینه دیگر شاهد هجوم مردم برای خرید بیشتر از حد نیازشان نخواهیم بود.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/86771/شیرین-کامی-کرمانی-ها-در-انتظار-اقدام-دستگاه-های-متولی
بستن   چاپ