کرمان رصد
همزمان با گرم شدن هوا
آتش افروزان طبیعت مثلث گردشگری کرمان را تهدید می کنند
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 8:17:51 AM
مهر
کرمان رصد - کرمان – همزمان با گرم شدن هوا و حضور گسترده گردشگران از استان های مختلف در ارتفاعات و جنگل های کرمان، خطر آتش سوزی عرصه های طبیعی نیز افزایش یافته است.

 هر سال با گرم شدن هوا هزاران گردشگر غیربومی با حضور در ارتفاعات و مناطق سرسبز استان کرمان اقدام به ایجاد کمپ در طبیعت می‌کنند اما همین اقدام موجب ایجاد دومینویی ناگسستنی از آتش‌سوزی‌های مداوم در طبیعت می‌شود که خسارت سنگینی را به محیط زیست استان کرمان وارد می‌کند.
آخرین مورد از این دست چند روز قبل در منطقه محافظت شده «خبر» در استان کرمان روی داد و 3.5 هکتار از جنگل‌های این منطقه به کلی خاکستر شد.
3.5 هکتار از جنگل‌ها خبر دود شد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در این خصوص گفت: این آتش سوزی در ارتفاعات منطقه محافظت شده روی داد و در مجموعه 3.5 هکتار از جنگل‌های بادام کوهی، بنه و ارژن طعمه حریق شد.

مجید سعیدی گفت: این میزان جنگل ظرف 5 ساعت از بین رفته است در حالی که سعی کردیم با استفاده از امکانات محلی و هلال احمر و تجهیزات موجود در اسرع وقت آتش را مهار کنیم.
سهل انگاری مهمترین عامل بروز این حادثه بوده است و از همه افرادی که در عرصه‌های طبیعی حضور می‌یابند درخواست داریم از روشن کردن آتش به شدت پرهیز کنند
سعیدی بیان کرد: سهل انگاری مهمترین عامل بروز این حادثه بوده است و از همه افرادی که در عرصه‌های طبیعی حضور می‌یابند درخواست داریم از روشن کردن آتش به شدت پرهیز کنند.
یکی از فعالان محیط زیست در استان کرمان می‌گوید: در سال جاری با توجه به افزایش بارندگی‌ها پوشش گیاهی در استان کرمان تا حدودی نسبت به سال‌های اخیر ترمیم شده است، در سال‌های گذشته خشکسالی صدمه‌های غیر قابل جبران به طبیعت استان کرمان به خصوص پوشش گیاهی وارد کرده است.
ایمان سیفی پور گفت: با وجود بهبود نسبی پوشش گیاهی اما افزایش دما که از نیمه خردادماه در استان کرمان آغاز شده است و رفته رفته شدت می‌یابد موجب می‌شود آب‌های محدود موجود در استان کرمان تبخیر و بوته‌ها نیز خشک شوند و شرایط سخت برای طبیعت مجدداً آغاز شود.
طبیعت کرمان آسیب پذیر است
وی گفت: خشک شدن گیاهان به خصوص بوته‌ها زمینه را برای آتش سوزی مهیا می‌کند اما این حلقه را گردشگرانی تکمیل می‌کنند که غیر مسئولانه در طبیعت حضور می‌یابند و در کنار خسارت‌ها و زباله‌ای که به جای می‌گذارند با برافروختن آتش زمینه را برای از بین رفتن هکتارها جنگل در استان فراهم می‌کند.
وی افزود: راین، بافت و رابر و دلفارد و دهبکری مهمترین مناطقی هستند که شاهد افزایش جمعیت ناگهانی در تابستان می‌شوند و اکثر این مسافرها نیز از هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی برای اسکان طولانی مدت به این منطقه می آیند .
آتش روشن نکنید
سیفی پور گفت: روشن کردن آتش در طبیعت موجب سرایت حریق به بوته‌ها و درختان مجاور می‌شود و به دلیل اینکه این حوادث در مناطق صعب العبور و روستایی فاقد ماشین آتش نشانی رخ می‌دهد عملاً بخش قابل توجهی از عرصه‌ها تا زمان رسیدن امکانات از بین می‌رود.

وی به محدود بودن امکانات محیط بانان خبر داد و بیان کرد: در این خصوص هم کمبود نیروی انسانی وجود دارد و هم تجهیزات لازم در اختیار قرار ندارد و در نهایت جوامع بومی با بیل و امکانات اولیه آتش را خاموش می‌کنند.
وی از مسئولان گردشگری خواست اطلاعات و آگاهی‌های مطلوبی را به جامعه هدف ارائه کنند و گردشگری مسئولانه را به مردم در رسانه‌ها آموزش دهند.
متأسفانه سال گذشته حتی شاهد آتش سوزی در روستای گردشگری میمند که ثبت جهانی است بودیم که خوشبختانه به این اثر جهانی خسارت وارد نکرد
وی گفت: متأسفانه سال گذشته حتی شاهد آتش سوزی در روستای گردشگری میمند که ثبت جهانی است بودیم که خوشبختانه به این اثر جهانی خسارت وارد نکرد.
دهیار یکی از روستاهای گردشگری استان کرمان نیز اظهارداشت : روستای حسین آباد یکی از روستاهای درب بهشت است که گردشگران هر سال به این منطقه می آیند اما متأسفانه نه تنها برای جوامع محلی ایجاد درآمد نمی‌کنند بلکه زیر ساخت‌های روستایی نیز تخریب می‌شوند و زباله‌ها هم تنها چیزی است که به جای می‌ماند.
محمد احمدی گفت: خانه‌های بومگردی به خوبی توسعه نیافته‌اند و مردم اقدام به ایجاد کمپ در طبیعت می‌کنند که نتیجه اش تخریب باغ‌ها و مزارع و منابع طبیعی است و در نهایت نیز چون هیچ امکان اطفای حریق وجود ندارد مردم با بیل و کلنگ و خاک آتش رو خاموش می‌کنند.
وی از مسئولان خواست حداقل امکانات اولیه اطفا حریق سیار را در اختیار دهیاری‌ها قرار دهند تا در مواقع آتش سوزی شاهد تخریب طبیعت نباشیم.
گردشگری مسئولان باید توسعه یابد
محمد افضلی، مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی استان کرمان نیز اظهارداشت : با نصب تابلوهایی هشدارهای لازم به گردشگران داده شده است اما برای آموزش بیشتر به گردشگران باید رسانه‌ها حضور فعال‌تری داشته باشند.
وی با اشاره به افزایش طبیعت گردی در استان کرمان در ایام تابستان گفت: استان کرمان دارای طبیعتی معتدل و مطلوب در ایام گرم سال است این مناطق اکثراً در مرکز استان و در ارتفاعات شهرستان‌های جیرفت، بافت، رابر و کرمان قرار دارند و استقبال گردشگران از مناطق نیز بسیار بالا است.
افضلی گفت: ما سعی داریم با توجه به اهمیت طبیعت استان کرمان گردشگری مسئولانه را گسترش دهیم و از تخریب طبیعت جلوگیری کنیم اما در این زمینه با توجه به محدود بودن یگان میراث فرهنگی جوامع محلی و گردشگران باید توجه بالایی داشته باشند و از روشن کردن آتش در طبیعت به شدت پرهیز کنند.
با وجود تذکرهای مکرر اما به نظر می‌رسد با توجه به پراکندگی بالای جامعه هدف و گستردگی استان کرمان و در مقابل کمبود شدید امکانات و نیروی انسانی طبیعت استان کرمان در تابستان سال جاری بار دیگر طعمه حریق افراد نا آگاه شود.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/86844/آتش-افروزان-طبیعت-مثلث-گردشگری-کرمان-را-تهدید-می-کنند
بستن   چاپ