کرمان رصد
اجاره نشین ها در جستجوی خانه
بررسی آلونک و کانکس نشینی در کرمان / اجاره ها نجومی شدند
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 12:33:29
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان – افزایش بی رویه اجاره بها و رهن خانه این روزها به یکی از دردسرهای عجیب اجاره نشین ها تبدیل شده بطوریکه بسیاری از مردم ترجیح می دهند گزینه های جایگزین با هزینه کمتر را انتخاب کنند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: چند روزی است خبری در خصوص چادر نشین و کانکس نشین شدن برخی از اجاره نشین ها در کرمان در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دست به دست می چرخد، شاید در نگاه اول این خبر تعجب برانگیز باشد هر چند که فراوانی آلونک نشینی، چادر نشینی و کانکس نشینی در کرمان آن‌قدرها هم بالا نیست اما هستند افرادی که سالهاست در آلونک در شهرک‌های حاشیه‌ای شهر کرمان زندگی می‌کنند.
اگر جستجوی کوتاهی در فضای مجازی انجام دهید عکس و خبرهای متعدد از آلونک نشینی در شهرک‌های حاشیه‌ای شهر کرمان را می‌توان مشاهده کرد و اگر پا را فراتر بگذارید و در دنیای واقعی دنبال این افراد بگردید زمان زیادی را برای پیدا کردنشان نباید صرف کنید، هر چند تعدادشان آن‌قدرها نیست که بتوان به بخش بزرگی از جامعه آنها را تسری داد اما در دنیای واقعی هم وجو دارند، بسیاری از آنها آبرومند هستند و برای نجات از بی خانمانی اقدام به آلونک نشینی و یا کانکس نشینی در حواشی و شهرک‌های اطراف کرمان می‌کنند.
می‌توان نمونه‌هایی از این سازه‌ها را مجاور شهرک صنعتی، شهرک سیدی و شهرک‌های دیگر اطراف کرمان مشاهده کرد.
بازار اجاره و رهن خانه داغ است، دلیلش هم وجود هزاران متقاضی فاقد خانه در کرمان است
بررسی میدانی در مشاور املاکی‌های کرمان از رکود مجدد در زمینه خرید فروش خانه و زمین در کرمان خبر می‌دهد اما هنوز بازار اجاره و رهن خانه داغ است، دلیلش هم وجود هزاران متقاضی فاقد خانه در کرمان است.
اجاره‌ها افزایش یافته و مردم توان پرداخت ندارند
محمد یکی از فعالان مسکن است که در یکی از مشاور املاکی‌های کرمان کار می‌کند و می‌گوید: در سال جاری شاید در طول یک ماه یک معامله خرید و فروش را انجام نداده‌ایم اما تا دلتان بخواهد متقاضی اجاره خانه داریم که دنبال خانه ارزان هستند. نرخ اجاره بها در کرمان در برخی مناطق 60 و در برخی مناطق تا 90 درصد افزایش یافته است و این روند بسته به مکانی است که خانه در آن وجود دارد.

وی ادامه داد: اجاره نشینی‌های زیادی هستند که دیگر توان زندگی در خانه‌هایی که سال قبل اجاره کرده‌اند را ندارد و به اجبار به محله‌های ارزان‌تر کوچ می‌کنند.
وی گفت: اجاره‌ها افزایش یافته، تورم هزینه‌های زندگی را نیز افزایش داده است اما درآمد مردم مانند قبل است همین مساله عملاً موجب شده جابجایی در خانه‌های استیجاری افزایش یابد.
بعد از اینکه سود بانکی کاهش یافت و برخی از صندوق‌ها نیز ورشکست شدند صاحب خانه‌ها دیگر به دنبال دریافت رهن نیستند
علی یکی دیگر از فعالان بخش مسکن است که می‌گوید: بعد از اینکه سود بانکی کاهش یافت و برخی از صندوق‌ها نیز ورشکست شدند صاحب خانه‌ها دیگر به دنبال دریافت رهن نیستند و همه سعی می‌کنند با اجاره دادن خانه‌ها درآمد مطمئن و بیشتری کسب کنند.
وی افزود: آمار روند اجاره‌ها و جابجایی اجاره نشین ها از مناطق بالای شهر به شهرک‌های اطراف و کاهش توان پرداخت کرایه خانه طی سه ماه اخیر کاملاً قابل احصاء است.
هر چند اپلیکشین های فضای مجازی یکی از دلایل افزایش قیمت اجاره بها و قیمت مسکن در شهر کرمان محسوب می‌شوند اما به هر روی یکی از تاثیرگذار ترین و پر مراجعه ترین مرجع‌ها در زمینه اجاره مسکن هستند.
با گذری ساده در فضای مجازی نیز می‌توان به افزایش بی رویه قیمت اجاره بها در کرمان پی برد و در چنین شرایطی برای حمایت از مستاجران به جای پاک کردن صورت مساله مسئولان مربوط باید زمینه را برای ساماندهی نرخ‌های اجاره بها مهیا کنند.
موارد کانکس، چادر و آلونک نشینی در کرمان وجود دارد
احمد عراقی یکی از عرضه کنندگان مسکن در کرمان است که می‌گوید: بنده سال گذشته واحد مسکونی آپارتمانی را 20 میلیون رهن و 400 هزار تومان اجاره داده بودم در سال جاری کرایه را 50 هزار تومان زیاد کردم؛ با وجود اینکه بازدید از خانه زیاد است اما کسی توان پرداخت کرایه را ندارد، این نشان می‌دهد که توان مالی مردم کاهش یافته است.
وی گفت: در برخی موارد اجاره‌ها نیز افزایش یافته و این امر قابل کتمان نیست اما یک سوال را می‌توان مطرح کرد آیا با توجه به تورم بالایی که در جامعه وجود دارد باید اجاره بها ثابت بماند؟ مسلماً باید انصاف رعایت شود به خصوص در زمینه اجاره واحدهای تجاری شاهد یک رشد بی رویه قیمت هستیم.
هر چند کانکس و چادر نشینی در کرمان شاید پدیده‌ای همه گیر نباشد اما به گفته سید علی گلسرخی فعال بخش مسکن تقاضا برای اجاره زمینهای شخصی و محصور برای استقرار کانکس در آنها وجود دارد.
حذف صورت مساله چاره ساز نیست
وی در گفتگو با مهر اظهارداشت: اینکه ما صورت مساله را به کلی حذف کنیم چاره کار نیست، آیا در سال 90 و 91 مسئولان کرمان از آلونک نشینی در حاشیه شهر خبر ندادند؟ هنوز هم در جاهایی مانند شهرک سیدی شاهد آلونک نشینی هستیم بطوریکه اگر دو نفر دیوار این خانه‌ها را تکان دهد سقفشان فرو می‌ریزد.
گلسرخی گفت: بنده عضو ساده اتحادیه مشاوران املاک کرمان هستم و در بازار حضور دارم؛ کاهش توان اجاره نشینها در خصوص تامین اجاره بها کاملاً مشهود است، نرخ اجاره نسبت به سال گذشته به وضوح افزایش یافته است و بسیاری از مردم توان تمدید قراردادها را ندارند. وال من این است در حالی که موارد واضحی از آلونک نشینی، کانکس نشینی و چادر نشینی در کرمان وجود دارد و مردم گاه برای تامین مسکن مجبور شده‌اند به شهرک‌های اطراف کرمان از جمله سیدی، زنگی آباد، اختیار آباد مراجعه کنند، باید صورت مساله را پاک کنیم؟ اقشار ضعیف جامعه حتی توان تمدید کرایه‌ها در این مناطق را نیز ندارند.
وی گفت: بسیاری از این مردم آبرومند هستند و سعی می‌کنند به گونه‌ای زندگی خود را بگذرانند اما بدون شک باید چاره اندیشی در خصوص مسکن محرومان انجام شود و کتمان این مشکل نمی‌تواند چالش جدی در زمینه افزایش اجاره مسکن را رفع کند.
یکی از متقاضیان مسکن نیز می‌گوید: ما چاره‌ای نداریم جز اینکه یا مکانی با متراژ کمتر اجاره کنیم و یا به سمت اجاره در مناطقی برویم که جزو بافت قدیمی شهر محسوب می‌شود.
چاره‌ای نداریم جز اینکه یا مکانی با متراژ کمتر اجاره کنیم و یا به سمت اجاره در مناطقی برویم که جزو بافت قدیمی شهر محسوب می‌شود
احمد محمدی بیان کرد: زمزمه‌هایی در خصوص ساماندهی بازار اجاره مسکن شنیده شد اما در مدت کوتاهی تکذیب شد که موجب ناامیدی مستاجران شده است. در دولت های گذشته طرح‌هایی مانند مسکن مهر اجرایی شد و با وجود همه انتقادها عده‌ای از مردم که فکر خانه دار شدن را هم نمی‌کردند در حال حاضر در خانه‌های شخصی زندگی می‌کنند اما در سالهای اخیر عملاً به جز شعار چیزی در خصوص تامین مسکن محرومان نشنیده ام، قیمت یک مترمربع خانه نوساز در کرمان آنقدر دور از ذهن شده که نمی‌توان به آن فکر کرد به طور مثال در خیابان جهاد کرمان قیمت یک مترمربع خانه از یک میلیون و 800 هزار تومان به پنج میلیون رسیده است. آپارتمان قدیمی که در گذشته در شهرک افضلی با 90 میلیون تومان خریداری می‌شد در حال حاضر با 200 میلیون تومان نیز امکان خریداری ندارد.
وی گفت: نباید بازار اجاره بها را بنا به عرضه و تقاضا رها کرد چون در این میان دو قشر وجود دارند، یکی افراد محروم یا جوانانی که در ابتدای زندگی هستند و در مقابل صاحب خانه‌هایی که به دلیل تورم هر روز اجاره‌ها را افزایش می‌دهند و مشخصاً محرومان هر روز فشار بیشتری را تحمل می‌کنند.
خبر وجود کانکس نشینی در کرمان توجه‌ها را به سمت این بازار معطوف کرده است اما باید منتظر ماند و مشاهده کرد در روزهای آتی مسئولان کرمان برای رفع این مشکل چه راهکاری را می‌اندیشند.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/86945/بررسی-آلونک-و-کانکس-نشینی-در-کرمان---اجاره-ها-نجومی-شدند
بستن   چاپ