کرمان رصد
هر آنچه که باید درباره دستگاه قضا در استان کرمان بدانید
پنجشنبه 30 خرداد 1398 - 21:22:19
ایسنا - اجتماعی
کرمان رصد - رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: 32 حوزه قضایی شامل 18 حوزه شهرستانی و 14 حوزه بخشی در استان کرمان دایر است که از 688 پست قضایی مصوب استان، 345 پست فعال و 343 پست بلاتصدی هستند، یعنی 50درصد از پست های مصوب قضایی دادگستری استان کرمان بلاتصدی می باشند.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، "یدالله موحد" در جمع خبرنگاران درباره عملکرد دستگاه قضایی استان کرمان اظهار کرد: تعداد قضات استان کرمان با 30 درصد رشد از 246 نفر در سال 1393 به 345 نفر در سال 1397 افزایش یافته است که 280 نفر معادل 81 درصد بومی و 65 نفر معادل 19 درصد غیربومی هستند.
موحد افزود: با توجه به افزایش تعداد قضات از سال 93 تا 97 متاسفانه همچنان استان کرمان از متوسط کشوری در شاخص های جمعیت به قاضی و .... بالاتر می باشد به گونه ای که میانگین ورودی پرونده به تعداد قضات در سال 97 در کشور 7102 مورد و استان کرمان 9173 مورد بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از 61 درصد از پست های مصوب اداری دادگستری استان کرمان بلاتصدی می باشند، خاطرنشان کرد: در آزمون استخدامی سال 96 قوه قضائیه، سهمیه استان کرمان 239 نفر بود که تعداد 221 نفر جهت انجام مراحل استخدام معرفی گردیده اند ولی با توجه به افزایش تعداد شعب و دادگاه پیشنهاد شده از محل مجوز آزمون استخدامی سال 1396 سهمیه بیشتری به استان کرمان اختصاص یابد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: از مجموع 1159 کارکنان اداری ما، 60 نفر آنها معادل 5 درصد غیربومی هستند.
وی به تاسیس حوزه های قضائی در استان کرمان نیز اشاره و ابراز کرد: تعداد حوزه های قضایی استان از سال 93 تا 97 با 28 درصد رشد همراه بوده است این در حالی است که فاصله شمالی ترین حوزه قضایی در کوهبنان با جنوبی ترین حوزه قضایی در منوجان 587 کیلومتر می باشد و نشان از وسعت کار قضایی و سختی این کار به واسه پهناور بودن استان کرمان است.
کاهش 31 درصدی موجودی پرونده‌های دادگستری کرمان
موحد با بیان اینکه موجودی پرونده های دادگستری کرمان در پایان سال 97 نسبت به شهریورماه 93 ، 31 درصد کاهش داشته است، عنوان کرد: در مقایسه سال 97 به 96 پرونده های ورودی دادگستری کل استان کرمان 2.11 درصد و پرونده های خروجی 3 درصد رشد داشته اند ضمن آنکه کاهش 4 درصدی مانده پرونده ها در سال 97 را نیز شاهد هستیم.
وی متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در سال گذشته را 88 روز عنوان کرد و افزود: در بررسی وضعیت پرونده های مسن دادگستری استان کرمان، ابتدای سال 97 به میزان 37512 مورد بوده که در پایان سال به 7394 کاهش یافته است.
تشریح 10 اتهام اول استان کرمان
موحد در خصوص 10 اتهام اول استان عنوان کرد: از کل پرونده های ورودی دادگستری سرقت مستوجب تعزیر 10.56 درصد، ضرب و جرح عمدی 8.55 درصد، ایراد صدمه بدنی غیر عمدی بر اثر تصادف رانندگی 8.20 درصد، توهین به اشخاص عادی 7.35 درصد، تهدید 6.48 درصد، رانندگی بدون پروانه رسمی 6.13 درصد، تخریب 4.18 درصد، نگهداری و مالکیت مواد مخدر 2.75 درصد، خیانت در امانت 2.40 درصد و حمل مواد مخدر 1.94 درصد 10 رتبه اول اتهامات را دارند.
وی در ادامه کرمان را قطب کارآموزی قضایی در جنوب شرق کشور نام برد و گفت: دوره سوم کارآموزی قضایی استان با 22 نفر شروع و در حال گذراندن کلاسهای آموزشی و کارورزی در شعب می باشند.
موحد عنوان کرد: به منظور تکمیل کادر قضایی استان کرمان از بین افراد بومی استان با رعایت شرط معدل و سایر ضوابط مربوطه جهت امر قضا، نسبت به پذیرش داوطلب با عنوان «جذب اختصاصی قضات ویژه مناطق محروم استان» اقدام شده است که در مرحله ابتدایی 403 نفر ثبت نام و پس از گزینش 30 نفر در آزمون اختبار شرکت نموده اند.
وی ابراز کرد: 685 مورد نشست قضایی در سطح استان به منظور اشتراک گذاری دانش همکاران قضایی و شکل گیری وحدت رویه در رسیدگی ها طی سال گذشته و همچنین 192 دوره آموزشی ویژه کارکنان اداری و قضایی شوراهای حل اختلاف، ضابطان دادگستری و مشاغل پیرامونی در سال گذشته برگزار شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: برگزاری 464 دوره آموزشی به میزان 226 هزار و 900 نفر ساعت در راستای آموزش مهارتهای 23 گانه پیشگیری رشد مدار برای کارشناسان دستگاه های اجرایی، برگزاری 231 جلسه آموزشی برای 61 هزار نفر از مدیران، مشاوران، مدرسین آموزش خانواده، اولیاء و مربیان، دانش آموزان، دانشجویان، سربازان و اقشار مختلف در شهر کرمان و برگزاری 14 جلسه آموزشی برای 1120 نفر از خانواده زندانیان، زندانیان و کارکنان زندان در حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم انجام شده است.
وی به برگزاری سه دوره تربیت مربی آموزش های حقوقی پیش از ازدواج و 100 دوره آموزشی ویژه زوجین در شرف ازدواج با 600 نفر ساعت، بیش از 30 کارگاه آموزشی برای روانشناسان و مشاوران مراکز مشاوره خانواده با 28 هزار نفر ساعت، 100 دوره آموزشی زوجین متقاضی طلاق با 6000 نفر ساعت، ساماندهی 30 مرکز مشاوره خانواده در شهر کرمان و مجموعا 60 مرکز مشاوره خانواده در کلیه حوزه های قضایی استان، بازدید از 30 مراکز مشاوره خانواده، بازرسی و ارزیابی و نظارت بر عملکرد آنها و انتخاب مراکز مشاوره فعال و راه اندازی 12 مرکز مشاوره خانواده در شهرستان های جنوبی و شرقی استان اشاره کرد.
موحد اضافه کرد: عملیاتی نمودن شیوه نامه و راهنمای فنی و اجرایی مشاوره در محاکم اطفال و نوجوانان که شامل حضور مشاور در محاکم اطفال و نوجوان و راه اندازی واحد مددکاری مجتمع قضایی 22 بهمن و به کارگیری حدود 80 مشاور در کلیه حوزه های قضایی به منظور اجرای این برنامه است.
وی به ایجاد مراکز ملاقات فرزندان طلاق و پشتیبانی استمرار فعالیت مراکز موجود در استان شامل راه اندازی 3 مرکز مهر خانواده در کرمان و هماهنگی در جهت راه اندازی 2 مرکز در دو شهرستان استان در سال 1398، بکارگیری تعداد 15 نفر نیروی روانشناس، مددکار، مامور امنیتی برای مراکز راه اندازی شده و بازدید و نظارت مستمر بر عملکرد مراکز مهر خانواده اشاره کرد و گفت: انجام اقدامات مرتبط با کنوانسیون حقوق کودک و همکاری با ستاد در جهت اجرای طرح مربوط که شامل برگزاری دوره های آموزشی هویت و رفتار برای مددجویان کانون اصلاح و تربیت و برگزاری دو دوره آموزشی آشنایی با کنوانسیون حقوق کودک و بازدید منظم و نوبه ای از کانون اصلاح و تربیت، تحت پوشش قرار دادن کلیه اطفال قانون حاضر در محاکم کیفری 2 و برگزاری دوره های آموزشی برای نامبردگان، خانواده ها و انجام خدمات مددکاری و نهایتا استفاده از تحقیقات قانونی به جهت شرکت در دوره، تدوین طرح کودکان در شرایط دشوار و برنامه ریزی پیرامون عملیاتی شدن طرح به تفکیک هر دسته و همکاری در اجرای طرح جمع آوری کودکان کار و متکدی و سازمان دهی آنان را از دیگر برنامه های دادگستری استان کرمان در سال های اخیر بوده است.
تهیه نقشه 10 نقطه خطرپذیر و آلوده شهر کرمان
موحد از تهیه و تکمیل نقشه 10 نقطه خطرپذیر و آلوده شهر کرمان با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر استان خبر داد و اظهار کرد: استفاده و بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد به جهت شناسایی و همکاری در حوزه ناامن سازی محیطهای تولید و توزیع مواد مخدر در محلات و شهرک های حاشیه شهر کرمان از اقدامات انجام شده در همین راستا است همچنین ضمن برگزاری دوره های آموزشی برای بهبودیافتگان اعتیاد و خانواده های آنها، هم اندیشی و ایجاد بستر جهت استفاده از ظرفیت فعالان اقتصادی در راستای حمایت های اجتماعی بهبود یافتگان و ایجاد اشتغال مناسب جهت برخی از بهبود یافتگان در دو مرکز خاص، بهره برداری آزمایشی از ظرفیت مراکز TC جهت درمان اعتیاد و برنامه ریزی جهت تداوم اقدام شده است.
با همکاری سران طوایف؛ 2هزار و 82 مورد صلح و سازش در پرونده های جرائم خشن
رئیس کل دادستری استان کرمان در ادامه به وضعیت محکومین در استان کرمان اشاره و بیان کرد: در حوزه کنترل جرائم اولویت دار استان شامل خشونت و ...، انعقاد میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار فی مابین مسئولین ارشد قضایی، اجرایی، انتظامی و ... استان و ائمه جمعه و سران طوایف و معتمدین جنوب و شرق استان کرمان در آذرماه سال 1396 و شهریور ماه 97 اثر بخشی برنامه پس از انعقاد میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار با جمع آوری بیش از 844 قبضه اسلحه غیرمجاز، 2082 مورد صلح و سازش در پرونده های مرتبط با جرائم خشن و تعداد 136 سران طایفه فعال که منجر به کاهش 5 درصدی آمار قتل عمد در کل استان شده است .
وی ادامه داد: در حوزه کاهش جمعیت کیفری و مجازات های جایگزین حبس، برگزاری سه دوره آموزشی، جلسات علمی- توجیهی و سه دوره جشنواره رای با موضوع مجازات جایگزین حبس و جمع آوری محکومین متواری از سال 95 و دستگیری 2100 نفر از محکومین متواری در اجرای طرح مذکور صورت گرفت.
موحد عنوان کرد: در حوزه کنترل و کاهش جرائم آسیب های اجتماعی، شناسایی اراضی ملی و دولتی 12 نقطه شهر کرمان و شهرستان های سیرجان، رفسنجان، جیرفت و بم، شناسایی روستاها و نقاط حاشیه نشین در معرض تخریب شهرستان سیرجان، رفسنجان، جیرفت، بم، شهربابک، بافت، زرند، کهنوج و عنبرآباد، پیگیری اجرای کمربند سبز در حاشیه شهر کرمان، راه اندازی کمیته توانمند سازی روستاییان و شناسایی 283 روستا و آبادیِ در معرض تخریب و مهاجرت بی رویه در استان کرمان و رفع تصرف 1544 هکتار از اراضی ملی و دولتی در سال 1396 نیز در برنامه های دادگستری استان کرمان قرار گرفت..
موحد گفت: بررسی آماری اتهامات کاهش یافته در سال 97 نسبت به سال 96 نشان دهنده کاهش 2.54 درصدی ضرب و جرح عمدی، 2.18 درصدی تهدید، 3.16 درصدی رانندگی بدون پروانه رسمی، 5 درصدی نگهداری و مالکیت موادمخدر و همچنین در قتل عمد مسلحانه با کاهش 5 درصدی است.
رئیس کل دادستری استان کرمان به راه اندازی ابلاغیه الکترونیک و سامانه ثنا اشاره کرد و افزود: بالغ بر 6 میلیارد ریال صرفه جویی در خصوص ابلاغیه ها صورت گرفته و در حال حاضر 81 درصد ابلاغیه ها به صورت الکترونیکی صورت می گیرد و تا پایان سال گذشته 527 هزار و 965 در سامانه ثنا ثبت نام کردند.
کرمان جزو 5 استان طرح مراقبت الکترونیک(پابند الکترونیک) در کشور
وی ابراز کرذ: 330 جلسه دادگاه، 11 جلسه ارتباط زندان ها، 38 جلسه ارتباط حوزه های قضائی و شورای معاونان و 12 جلسه دوره های اموزشی از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شده که برآورد صرفه جوئی مجموعه جلسات ویدئوکنفرانس بالغ بر 8 میلیارد ریال است.
موحد با بیان اینکه کرمان جزو 5 استان طرح مراقبت الکترونیک(پابند الکترونیک) در کشور است، اضافه کرد: با راه اندازی سیستم ارتباط ویدئو کنفرانس، 29 نقطه قضایی و نیز 13 نقطه ادارات زندان ها استان به این سامانه متصل شده اند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه گفت: از سال93 تا سال 97 دادگستری استان کرمان پیشرفتهای چشمگیری در زمینه افزایش حوزه های قضایی جهت سهولت دسترسی مردم به خدمات قضایی داشته که این امر منجر به جذب تعداد زیادی نیروی کار در راستای حل مشکل بیکاری جوانان شده است.
وی افزود: در حال حاضر این دادگستری دارای 33 حوزه قضایی ، 81 دادگاه عمومی( حقوقی)، 19 دادگاه خانواده، 22 شعبه دادگاه تجدید نظر، 11 شعبه دادگاه انقلاب، 6 شعبه دادگاه کیفری یک، 43 شعبه دادگاه کیفری 2، 54 دادیار و 143 بازپرس است که از این 33 شعبه حوزه قضایی 19 حوزه آن دارای دادسرا می باشند ضمن آنکه استان کرمان دارای 25 پزشکی قانونی مصوب می باشد که از این تعداد، 17 عدد فعال هستند و در 9 حوزه قضایی بروات، شهداد ، گلباف ، جازموریان ، ماهان ، راین ، کشکوئیه ، ساردوئیه و صفائیه دادگستری استان فاقد پزشکی قانونی است.
6 هزار و 280 نفر مشمول عفو مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شدند
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه تشریح عملکرد دستگاه قضایی استان نیز گفت: خاطرنشان کرد: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در مجموع 6 هزار و 280 نفر مشمول عفو مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شدند که از این تعداد 2962 نفر از زندان آزاد و 3318 نفر محکوم مشمول تقلیل مجازات شده اند .
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به آمار و عملکرد شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت: موجودی ابتدای سال 97 شوراهای حل اختلاف استان 13 هزار و 479 پرونده بوده که 164 هزار و 919 پرونده نیز ورودی در این سال داشتیم که از این تعداد 166 هزار و 354 پرونده خاتمه یافته است و 11 درصد کاهش مانده ها پرونده ها نسبت به ابتدای سال 97 را شاهد هستیم.
وی عنوان کرد: در سال 1397 تعداد 164 هزار و 919 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف استان وارد شده که از این تعداد 117 هزار و 192 فقره پرونده معادل 71 درصد مربوط به ماده 9 و تعداد 11 هزار و 854 فقره پرونده معادل 7 درصد مربوط به ماده 8 و تعداد 35 هزار و 873 فقره پرونده معادل 22 درصد مربوط به ماده 11 می باشد.
موحد ادامه داد: شوراهای حل اختلاف استان کرمان در سال 1397 مجموعا تعداد 42 هزار و 879 فقره از پرونده های وارده خود را از طریق صلح و سازش به سرانجام رسانده اند، بدین ترتیب نسبت پرونده های صلح و سازش به پرونده های قابل صلح معادل 40 درصد و همچنین نسبت پرونده های صلح و سازش به پرونده های مختومه معادل 26 درصد بوده است.
کرمان در زمینه صلح وسازش حائز رتبه سوم کشوری
رئیس کل دادگستری استان کرمان درباره وضعیت و عملکرد شوراهای حل و اختلاف در استان نیز گفت: شوراهای حل اختلاف استان کرمان طی سه سال متوالی در سال 1397 حائز رتبه سوم در صلح و سازش شده است و همچنین از نظر کاهش موجودی بین 5 استان برتر کشور قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در استان کرمان تعداد شعب ویژه زندان 8 شعبه است که میزان پرونده های وارده این شعب در پایان سال 1397 تعداد 10 هزار و 118 فقره و میزان پرونده های مختومه این شعب نیز در پایان سال 1397 تعداد 8 هزار و 781 فقره گزارش شده که از میزان 5 هزار و 125 فقره معادل 58 درصد با صلح و سازش مختومه شده است.
موحد خاطرنشان کرد: در سال 1397 شوراهای حل اختلاف استان معادل 119 هزار و 49 فقره از پرونده ها را به صورت حکمی رسیدگی کرده اند که از این تعداد به 7 هزار و 104 فقره از پرونده ها معادل 6 درصد از کل آراء اعتراض گردیده و نیز تعداد 240 فقره نقض شده است، با این ملاحضات میزان پرونده های نقض شده استان نسبت به کل آرای صادره معادل 20 درصد و میزان پرونده های نقض شده به اعتراض شده معادل 3 درصد می باشد.
458 نفر؛ ورودی زندانیان مهریه استان در سال 97
وی ورودی زندانیان محکومین مهریه استان کرمان در سال 96 را 433 نفر و در سال 97 را 458 نفر اعلام کرد و افزود: در سال 96 تعداد 393 نفر و در سال 97 تعداد 441 نفر از زندانیان محکومین مهریه آزاد شدند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان از جمله اقدامات ستاد استانی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در ابعاد حقوقی و قضایی کرمان، تشکیل دوازده جلسه ستاد استانی با 23 دستورکار و 50 مصوبه عنوان کرد که در مجموع مشکلات 17 فعال یا مجموعه اقتصادی رسیدگی و حل و فصل گردیده است.
موحد اظهار کرد: با تشکیل کمیته حمایت قضایی - حقوقی امنیت اقتصادی و حمایت از سرمایه گذاری ذیل ستاد استانی در مجموع مشکلات 13 فعال یا مجموعه اقتصادی رسیدگی که از این تعداد مشکلات 7 نفر برطرف و مشکالت 6 نفر به ستاد استانی جهت حل و فصل ارجاع گردید.
وی از اهم اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش جمعیت کیفری در استان کرمان، صدور 3441 مورد کیفرخواست شفاهی، صدور 1575 مورد آزادی مشروط، صدور 4098 فقره قرار تعلیق تعقیب، صدور 87 مورد قرار تعویق صدور حکم، صدور 171 مورد تعلیق مجازات، صدور 8097 مورد با موضوعات تخفیف مجازات نام برد و گفت: 3824 مورد استفاده از مجازات های جایگزین حبس شامل الزام به خدمات عمومی رایگان ، جزای نقدی ، دوره مراقبت و محرومیت از حقوق اجتماعی انجام شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: در سال گذشته تعداد 3742 فقره پرونده جهت صلح و سازش به شوراهای حل اختلاف ویژه زندان ها وارد که 2085 فقره با مصالحه خاتمه یافته و سرجمع آزادی 1219 نفر را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: در اجرای ماده 12 دستورالعمل کاهش جمعیت کیفری زندان مقرر گردیده است در تمامی دادسراها شعب ویژه جهت رسیدگی به جرائمی که صرفاً دارای مجازات شلاق تعزیری، جزای نقدی و فاقد مجازات حبس و نیز مواردی که حداقل مجازات حبس آن 6 ماه می باشد تعیین تا چنانچه متهم قادر به سپردن تأمین نباشد، بدون فوت وقت پرونده با صدور کیفرخواست شفاهی به دادگاه ارسال و خارج از نوبت مورد رسیدگی و صدور حکم قرار گیرد، همچنین در پرونده هایی که در صلاحیت محاکم است بر اساس ماده مزبور بایستی خارج از نوبت رسیدگی تا در صورت سپردن تأمین متهم روانه زندان نشود.
موحد بیان کرد: در سال 97 تعداد 290 نفر با پرداخت حدود 70 میلیارد ریال از محل کمک های خیرین و ستاد دیه مرکز و 19 نفر نیز با پرداخت 17 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه از زندان آزاد شده اند و با کمک های انجمن حمایت زندانیان بالغ بر 26 میلیارد ریال به خانواده زندانیان نیازمند تحت پوشش هزینه شده است .
عالی ترین مقام قضایی در استان کرمان عنوان کرد: در راستای حمایت از خانواده زندانیان، اعزام تعداد 500 خانواده زندانی به مشهد مقدس برای اولین بار در کشور، راه اندازی کارگاه خیاطی جهت همسران زندانی در کرمان و ایجاد اشتغال برای 60 خانواده زندانی، اهدای یک کارخانه آب آشامیدنی و گلاب از سوی خیرین به انجمن حمایت زندانیان، تحت پوشش قرار دادن تعداد 849 خانواده زندانی و افزایش مستمری خانواده ها از 500 هزار ریال به حداقل 1500 هزار ریال و حداکثر 2500 هزار ریال و ... را داشته ایم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: در سال گذشته 3821 مورد مجازات جایگزین حبس شامل الزام به خدمات عمومی رایگان به تعداد 2135 مورد و جزای نقدی، تحت نظارت سامانه های الکترونیکی و ... داشته ایم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با ارائه گزارش شورای حفظ و صیانت از حقوق بیت المال استان کرمان گفت: در سال گذشته 1073 مورد احکام و قرار نهایی در شورای حفظ حقوق بیت المال صادر و 996 هکتار اراضی به دولت اعاده شده که ارزش تقریبی آنها یک هزار و 237 میلیارد و 147 میلیون و 486 هزار و 605 ریال است.
موحد به مهار حاشیه نشینی در شهر کرمان، جلوگیری از رشد فزاینده تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، کاهش چشمگیر تصرفات غیر قانونی اراضی ملی در استان اشاره کرد و بیان کرد: در سال 91 به میزان 6 هزار و 463 هکتار اراضی دولتی اعاده شدند که بیشترین میزان را در سال‌های گذشته به خود اختصاص داده است همچنین در سال 96 به میزان یک هزار و 544 هکتار و سال گذشته 558 هکتار از اراضی دولتی خلع شد.
موحد ابراز کرد: از مجموع 17 میلیون و 200 هزار هکتار اراضی ملی استان تا پایان سال 97 میزان 13 میلیون هکتار آن تثبیت مالکیت و برای این اراضی سند مالکیت تک برگ صادر گردیده است، استان کرمان برای چهارمین سال متوالی موفق به کسب رتبه برتر تثبیت اراضی ملی گردیده و تاکنون بیش از یک سوم اراضی ملی تثبیت شده در کشور متعلق به استان کرمان می باشد، ضمن اینکه تاکنون 6.75 درصد اراضی ملی استان تثبیت مالکیت شده است.
وی عنوان کرد: برای اولین بار در کشور در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان کارگروه های ابتکاری پیشگیری و مقابله ای در زمینه ارتقای امنیت غذایی و بهداشت عمومی، کاهش حوادث ناشی از کار، رصد فضای مجازی، کاهش حوادث و سوانح اجتماعی، حفظ حقوق عامه، مقابله با جرائم مشهود بدحجابی، ایجاد مزاحمت برای بانوان و مبارزه با مظاهر فرهنگ غربی، مبارزه با اخلال در نظام اقتصادی و گرانفروشی، احتکار و رصد بازار و کارگروه مبارزه با رباخواری راه اندازی شد.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/87168/هر-آنچه-که-باید-درباره-دستگاه-قضا-در-استان-کرمان-بدانید
بستن   چاپ