کرمان رصد
بازگشت ساعات اداری به روال قبل
کرمان به مرز خاموشی رسید/ مردم: دولتی ها هم صرفه جویی کنند
سه شنبه 18 تير 1398 - 14:55:37
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان - بازگشت ساعات کاری ادارات به روال قبل با وجود گرمای طاقت فرسا در کرمان، این استان را در مرز خاموشی قرار داده و این در حالیست که مردم خواستار همراهی دولت در زمینه صرفه جویی هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها؛ هر ساله با فرا رسیدن فصل تابستان و استفاده از وسایل سرمایشی مصرف برق در اقصی نقاط کشور به ویژه در مناطق گرمسیر افزایش می‌یابد؛ استان کرمان هم از این قاعده مستثنی نبوده و همواره با شروع فصول گرم سال هشدارهای برق منطقه‌ای در خصوص صرفه جویی در مصرف برق را شاهد هستیم.
امسال به گفته مسئولان مربوطه استان کرمان تاکنون در زمینه برق مشکلی نداشته ایم؛ اما این بدان معناست که احتمال بروز مشکل وجود ندارد. به گفته مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق شمال استان، کرمان در لبه حد مصرف برق از شبکه قرار دارد و احتمال به وجود آمدن کمبود در این زمینه در صورت افزایش میزان مصرف وجود دارد.
این در حالیست که از 18 خردادماه امسال به منظور صرفه جویی در مصرف برق ساعت کاری ادارات در استان کرمان به شش و 30 دقیقه تا 13 و 30 دقیقه تغییر یافته و قرار بود این روال تا 31 مرداد ماه ادامه داشته باشد.
اما چند روز پیش استاندار کرمان در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان بیان داشت: در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی امسال استان مصوب شد ساعات کاری ادارات در مناطقی که دمای آنها بالای 45 درجه است به شش صبح تا 13 و 30 دقیقه بعد از ظهر تغییر کند.
وزارت کشور تغییر ساعات اداری را مؤثر در کاهش مصرف برق نمی‌داند
محمدجواد فدایی ادامه داد: وزارت کشور در نامه‌ای خطاب به تعدادی از استانداران خواسته ساعات اداری تنها در چهار استان سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان تغییر کند و مابقی استان‌ها طبق روال سابق به کار ادامه دهند.
استاندار کرمان گفت: وزارت کشور این تغییر ساعت را برای صرفه‌جویی در مصرف برق مؤثر نمی‌داند. من در پاسخ به این نامه اعلام کردم که ما مشکلی در خصوص برگشت ساعات کاری ادارات به روال سابق نداریم اما در صورت خاموشی توسط شرکت برق ما پاسخگو نخواهیم بود.
روز گذشته هم سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان اعلام کرد که بر اساس بخشنامه وزارت کشور از روز دوشنبه 17 تیرماه ساعات کاری ادارات در استان کرمان از هفت الی 14 و 30 دقیقه تعیین می‌شود.
در مجموع با تغییر کار ساعات اداری کرمان حدود 45 تا 50 مگاوات صرفه‌جویی در سیستم اداری استان داشتیم که بیشترین صرفه جویی در شهر کرمان بوده است اما مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان این گفته وزارت کشور که تغییر ساعات اداری تأثیری در کاهش مصرف برق نداشته را به لحاظ فنی نادرست دانسته و از کاهش لحظه‌ای 20 مگاواتی مصرف برق با تعطیلی ادارات خبر داد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق منطقه‌ای استان کرمان هم معتقد است که طی چند سال اخیر و در پی تغییر ساعات اداری در استان کرمان شاهد صرفه‌جویی در مصرف برق به خصوص در مناطقی که دمای هوای بیشتری دارند بودیم.
علی‌اصغر نصرالهی گفت: در مجموع با تغییر کار ساعات اداری استان حدود 45 تا 50 مگاوات صرفه‌جویی در سیستم اداری استان داشتیم که بیشترین صرفه جویی در شهر کرمان بوده است.

عدم تأثیرگذاری تغییر ساعات ادارات در مصرف برق به لحاظ فنی نادرست است
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان هم در گفتگو با خبرنگار مهر تغییر ساعات کاری ادارات در استان کرمان را در زمینه مصرف برق تأثیرگذار دانست و گفت: برق مورد تقاضای ادارات شمال استان کرمان در حالت نرمال تقریباً 57 مگاوات است که 20 مگاوات از این مقدار در زمان تعطیلی ادارات کاهش پیدا می‌کند.
رسول عبداللهی با اشاره به برگزاری جلساتی در این خصوص با مدیران ارشد برق گفت: نامه‌ای در پاسخ به استانداران تهیه و ارسال شده است؛ صحبتی که در خصوص عدم تأثیرگذاری تغییر ساعات کاری ادارات در کاهش مصرف برق شده است، به لحاظ فنی درست نیست. به عنوان مثال در روز نهم تیرماه با تعطیلی ادارات میزان مصرف برق از 703 مگاوات به 683 مگاوات رسید.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان به لحاظ میزان مصرف برق در لبه مرز قرار دارد، افزود: حوزه شمال استان کرمان تا 692 مگاوات اجازه مصرف انرژی را دارد که این میزان با بازگشت ساعات کاری ادارات به حالت قبل به حدود 700 مگاوات رسیده و بالای سقف قرار می‌گیریم که در نتیجه آن کمبود به وجود می‌آید ودر واقع بیشتر از توان تأمین مصرف خواهیم داشت.
استان کرمان به لحاظ میزان مصرف برق در لبه مرز قرار دارد حوزه شمال استان کرمان تا 692 مگاوات اجازه مصرف انرژی را دارد و این میزان با بازگشت ساعات کاری ادارات به حالت قبل به حدود 700 مگاوات رسیده و بالای سقف قرار می‌گیرد و در نتیجه آن کمبود به وجود می‌آید عبداللهی عنوان کرد: مردم در زمینه صرفه جویی در مصرف برق توقع دارند که دولت پیش قدم باشد؛ زمانی که به فعالان حوزه صنعت و کشاورزی می‌گوئیم که در خصوص صرفه جویی در مصرف برق همکاری کنند قطعاً این مساله در بهره وری آن تأثیرگذار است؛ هرچند اجازه را به آنها جبران می‌دهیم اما در هر صورت این مساله باری برای این افراد محسوب می‌شود پس ما هم در بخش ادارات باید کمک کنیم.
بخش اداری سهم قابل توجهی در مصرف برق دارد
وی با اشاره به اینکه بخش اداری هم بخشی از اجتماع است که سهم قابل ملاحظه‌ای در مصرف برق دارد، افزود: اگر ادارات در این زمینه همکاری نداشته باشند شرایط خوب کنونی و بدون خاموشی را نخواهیم داشت. تا تاکنون مشکلی در زمینه برق در شمال استان کرمان نداشتیم اما بازگشت ساعات اداری به روال قبل می‌تواند عامل بسیار مهمی در زمینه کمبود برق باشد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان با اشاره به اینکه گاهی افت ولتاژ ممکن است به دلایل فنی در یک منطقه رخ دهد، افزود: به طور کلی در شمال استان کرمان ثبات ولتاژ داریم و در حال حاضر مشکلی وجود ندارد.
وی در خصوص بیمه وسایل برقی هم گفت: بر این اساس قرارداد بیمه‌ای با وزرات نیرو و یک شرکت بیمه‌ای به صورت کشوری منعقد می‌شود و اگر مشترکان دچار خسارت شوند می‌توانند از طریق وبسایت گزارش خسارت وارد شده را ثبت کنند. قرارداد این بیمه تا پایان سال 97 بود و قرداد جدید برای امسال در دست اقدام است که از ابتدا تا پایان سال را تحت پوشش قرار می‌دهد.
عبداللهی عنوان کرد: مردم باید از وسایل حفاظتی برای وسایل برقی استفاده کنند و منازل هم باید به سیستم ارت مجهز باشند و اکثر اتفاقاتی که در زمینه برق رخ می‌دهد به دلیل رعایت نکردن اصول فنی و نقص در سیستم داخلی منازل است. در حال حاضر همه منازل باید به سیستم ارت مجهز شوند و مهندسان ناظر سازمان نظام مهندسی در این خصوص آگاه هستند و بدون این سیستم مجوزهای لازم را صادر نمی‌کنند.
عدم خاموشی در کرمان در گرو صرفه جویی 10 درصدی مردم
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: امسال در اثر افزایش بارندگی‌ها نیروگاه‌های برق آبی در مدار آمدند که باعث بهبود وضعیت تولید برق در کشور و استان کرمان شد.
امیر جهانشاهی با اشاره به اینکه طی سال جاری در استان کرمان خاموشی اعمال نمی‌شود، گفت: برای ادامه این شرایط نیاز است که مردم حداقل در زمان‌های پیک مصرف برق 10 درصد صرفه جویی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه خاموشی‌ها به دو دلیل «حوادث طبیعی و غیر مترقبه» نظیر تصادف، اتصالی، مشکلات فنی، سرقت برق و «خاموشی های با برنامه» با هدف بهسازی و نوسازی شبکه رخ می‌دهد، افزود: شهروندان می‌توانند جداول خاموشی‌های با برنامه را در بخش اطلاعیه‌های عمومی سایت شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان به آدرسhttps://www.nked.co.ir مشاهده کنند.
جهانشاهی با بیان این مطلب که پیک بار از ساعت 12 ظهر تا 16 عصر و از ساعت 19 تا 23 است، تصریح کرد: از شهروندان در خواست داریم در این ساعات از وسایل برقی پرمصرف استفاده نکنند.

راهکارهایی برای کاهش مصرف برق
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان گفت: یکی از راهکارهای کاهش مصرف برق استفاده از دور کند کولرهای آبی به ویژه در ساعات پیک مصرف است، همچنین تجهیز کولرهای آبی به سایه بان بسیار تأثیرگذار است و می‌تواند باعث کاهش دما بین 10 تا 25 درجه شود و خنکای بیشتری داشته باشد. استفاده از دور تند در کولرهای آبی بار مصرف را در شبکه بالا می‌برد؛ بهینه‌ترین حالت برای کولرهای گازی هم تنظیم دما بین 23 تا 25 درجه سانتی گراد است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چرا در برخی مناطق مواردی از افت ولتاژ در شهر کرمان مشاهده می‌شود؛ یکی از دلایل افت ولتاژ در شبکه را تعمیرات و نوسازی شبکه و بهینه سازی تأسیسات ذکر کرد و گفت: این قبیل مسائل پیش بینی می‌شود و در دستور کار شرکت توزیع نیروی برق قرار گرفته است.
تغییر ساعات اداری باعث می‌شود دستگاه‌های دولتی زودتر از حالت عادی از مدار خارج شوند و به طبع تأثیر دارد با این اقدام در سال گذشته حدود هشت مگاوات در شمال استان کرمان کاهش مصرف برق داشتیم جهانشاهی ادامه داد: یکی از برنامه‌های شرکت ما پروژه‌های رفع افت ولتاژ در مناطق خاصی است؛ ساخت و سازها، تغییر سلایق برقی مردم به عنوان مثال استفاده از کولرهای گازی به جای آبی، نورپردازی‌های ساختمان‌ها و استفاده از سایر تجهیزات به روز در این حوزه باعث شده که شاهد افزایش مصرف برق در طول زمان باشیم. بر این اساس بار شبکه بالا می‌رود که البته این شرایط پیش بینی و چک لیست‌هایی برای این منظور تهیه شده است و به ترتیب اولویت در دستور کار برای رفع مشکل قرار می‌گیرد.
جهانشاهی با بیان این مطلب که مواردی از سوی مردم در خصوص افت ولتاژ گزارش شده است، عنوان کرد: مردم می‌توانند مناطق دچار افت ولتاژ را از طریق مرکز تلفن 121، سامانه تلفن گویای 59229 و بخش شکایات مردمی سایت اینترنتی شرکت برق گزارش دهند برای این در خواست آنها کد رهگیری صادر می‌شود و افراد می‌توانند از این طریق درخواست‌هایشان را پی گیری کنند که رفع این قبیل مشکلات خارج از برنامه در دستور کار رفع افت ولتاژ قرار می‌گیرد.
وی تغییر ساعات اداری را در صرفه جویی در مصرف برق تأثیرگذار دانست و عنوان کرد: این مساله باعث می‌شود دستگاه‌های دولتی زودتر از حالت عادی از مدار خارج شوند و به طبع تأثیر دارد با این اقدام در سال گذشته حدود هشت مگاوات در شمال استان کرمان کاهش مصرف برق داشتیم.
دولت در زمینه صرفه جویی ها همگام با مردم باشد
فاطمه فرحبخش یکی از شهروندان کرمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی به لحاظ افت ولتاژ در منزل و محل کار نداریم اما با توجه به دمای بالای هوا نگرانی در خصوص خاموشی وجود دارد. همواره در هر مسئله‌ای از جمله آب و برق مسئولان مردم را صرفه جویی در مصرف دعوت کرده اند اما ما انتظار داریم بخش دولتی هم همراه و همگام مردم در این زمینه یاری رسان باشد و تنها از مردم انتظار صرفه جویی نداشته باشد.
مجید قاسمی نژاد هم با اشاره به اینکه با بازگشت ساعات اداری به روال قبل نگران خاموشی در استان کرمان هستیم، گفت: در روزهای اخیر چندین مرتبه افت ولتاژ داشتیم و رقمی که روی نشانگر محافظ دیده می‌شد کمتر از 210 ولت بود. امیدواریم مسئولان با تدبیر از بروز خاموشی در گرمای طاقت فرسای تابستان جلوگیری کنند.
به گفته کارشناسان تصمیم وزارت کشور در خصوص بازگشت ساعات اداری به روال قبل در استان کرمان درست نبوده و این مساله می‌تواند منجر به خاموشی در برخی ساعات در استانی شود که دارای مناطق گرمسیر بوده و دمای هوا در آن مناطق گاهی از 50 درجه نیز فراتر می‌رود و قطع شدن برق در چنین مناطقی می‌تواند مشکلات فراوانی برای مردم ایجاد کند.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/88452/کرمان-به-مرز-خاموشی-رسید--مردم--دولتی-ها-هم-صرفه-جویی-کنند
بستن   چاپ