کرمان رصد
رییس کل دادگستری استان کرمان:
کمبود نقدینگی و فشارهای مالیاتی دو مانع اصلی رونق تولید هستند
پنجشنبه 27 تير 1398 - 10:33:15
ایسنا - اقتصادی
کرمان رصد - رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: کمبود نقدینگی و فشارهای مالیاتی دو مورد از موانع اصلی رونق تولید در وضعیت فعلی است.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، "یداله موحد" امروز 27 تیرماه در نشست علمی تخصصی "مالیات عادلانه؛ بستر رونق تولید" در کرمان اظهار کرد: قدرت وصول مالیات از قدیم نماد اعمال حاکمیت بوده و اکنون نیز یکی از مظاهر اعمال حاکمیت وصول مالیات و یکی از ویژگی های شهروند خوب این است که در قبال خدمات دریافتی در حوزه های مختلف، پرداخت مالیات است.
وی افزود: یکی از قدرتمندترین مامورین چه در اشکال قدیمی و در اشکال جدید ماموران وصول مالیات به نفع حاکمیت بوده و خواهد بود و در وضعیت فعلی کشور سازمان قدرتمندی تحت عنوان سازمان مالیاتی با در اختیار داشتن ساز و کارهای قانونی و ساختارهای مناسب در این بخش اعمال حاکمیت می کند و فعال است.
موحد تصریح کرد: ارائه ابزارهای لازم برای دریافت مالیات کار بسیار خوبی است زیرا موجب می شود که خوداتکایی، رشد و توسعه اقتصادی کشور را ایجاد کند.
وی بیان کرد: صاحب نظران برای کنترل و مهار قدرت عمومی و هدایت آن به مسیر صحیح ساختارهای نظارتی و ساز و کارهای عادلانه ای را در نظر می گیرند که فرایندها را رصد کند که در بخش مالیات نیز همین موضوع صدق می کند.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: باتوجه به اینکه در حوزه مالیات نیز ممکن است حقوق خصوصی افراد(مودیان مالیاتی) نقض و یا تضییع ایجاد شود، سازمان های نظارتی پیش بینی شده که ناظر بری حسن اجرای قوانین هستند.
وی افزود: در مجموع ما سازمان بازرسی کل کشور را داریم که ناظر بر حسن اجرای قوانین در دستگاه های اجرایی از جمله نهاد مالیاتی کشور است.
موحد تصریح کرد: از سوی دیگر سازمان امور مالیاتی نماینده دولت و مامور وصول مالیات است و اقدامات این نهاد در راستای منافع دولت است.
وی با اشاره به افزایش 48 درصدی پایه مالیاتی استان کرمان عنوان کرد: آیا تنها مرجع صالح برای تفسیر قوانین مالیاتی سازمان مالیاتی کشور است؟ و این سئوال مرح است که در محل نزاع مرجع صالح برای تفسیر کیست (که اکنون سازمان مالیاتی است) و اینجا محل اختلاف است.
این مقام قضائی اظهار کرد: معمولا مودیان مالیاتی اعتراض دارند و باید قانونگذار به این موضوع توجه کند که توجه کرده و حق اعتراض برای مودیان مالیاتی یکی از ابتدایی ترین حقوق آنها برای اعتمادسازی است.
وی تصریح کرد: وضعیت آرمانی این است که بین مودیان و سازمان مالیاتی یک اعتماد متقابل وجود داشته باشد که این اعتماد هزینه های وصول مالیات را کاهش داده، فرآیندها را کوتاه و قطعا فرار مالیاتی را به حداقل ممکن می رساند.
موحد بیان کرد: سالانه هیئت های حل اختلاف مالیاتی استان کرمان 40 هزار پرونده ورودی دارند و اگر همه این کار در سیستم قضایی می آمد، تراکم کار و کثرت مراجعات را داشتیم.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به دغدغه های بخش خصوصی عنوان کرد: یکی از اهداف نهادهای شبه قضائی سرعت در رسیدگی است و این دغدغه وجود دارد که اعضای این نهادها استقلال کامل داشته باشند که اگر وابستگی وجود داشته باشد، بی طرفی موضوعیت ندارد.
وی با اشاره به اینکه نمی توانیم سیاست ها و شیوه مدیریت کلان را هم نادیده بگیریم، افزود: فلسفه حضور یک عضو قضائی در نهادهای شبه قضائی از جمله هیئت های حل اختلاف مالیاتی این است که این دغدغه را از ذهن مردم پاک کند و اطمینان پیدا کنند که قوانین درست تفسیر و کار بر مدار صحیحی دنبال می شود.
موحد اظهار کرد: وظیفه همکاران قضائی تعدیل، کنترل و مهار قدرت، نظارت بر حسن اجرای قانون و تصمیم عادلانه مالیاتی است و حضور کارآمد همکاران در هیئت های حل اختلاف مالیاتی نتایج موثر و مفیدی در جامعه خواهد داشت.
وی افزود: حضور منفعل موجب می شود آراء و تصمیمات صبغه عادلانه نداشته باشد و باید همکاران ما آراء و نظرات موثر داشته باشند زیرا ریاست قوه قضائیه همواره بر حضور موثر تاکید دارند.
این مقام قضائی با اشاره به دغدغه تولیدکنندگان بیان کرد: کمبود نقدینگی و فشارهای مالیاتی دو مورد از موانع اصلی رونق تولید در وضعیت فعلی است.
وی با اشاره به اینکه سیاست های کلان مالیاتی کشور معیوب است، افزود: کار مالیاتی این است مالیات را از بخش های مختلف جمع و به تولید هدایت کند که اکنون این اتفاق به صورت ناقص می افتد.
موحد بیان کرد: باید تمرکز بر حوزه های دلالی مسکن، سکه و ... منتقل شود زیرا اگر محیط دلالی از نظر مالیاتی نا امن باشد، سرمایه ها به سمت تولید متمایل می شوند زیرا سرمایه همیشه به جای امن می رود.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/88731/کمبود-نقدینگی-و-فشارهای-مالیاتی-دو-مانع-اصلی-رونق-تولید-هستند
بستن   چاپ