کرمان رصد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خبر داد:
آغاز طرح ریشه‌کنی هپاتیت «C» برای نخستین بار در کشور در رفسنجان
يکشنبه 6 مرداد 1398 - 18:34:00
ایسنا - علمی و آموزشی
کرمان رصد - معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان گفت: طرح ریشه‌کنی هپاتیت «C» برای نخستین بار در کشور در رفسنجان از امروز کلید خورد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر "احمد جمالی‌زاده" ظهر امروز 6 مرداد ماه در جلسه آغاز برنامه ریشه‌کنی هپاتیت «ث» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح رفسنجان عاری از هپاتیت «C» حذف یا ریشه‌کنی بیماری هپاتیت «C» کار بسیار مهمی است که از امروز شروع می‌شود و رفسنجان اولین شهری که در کشور شهر بدون هپاتیت باشد معرفی می‌شود.
وی با بیان اینکه بیماری هپاتیت کبد را درگیر می‌کند و عامل اصلی آن ویروس است، افزود: هپاتیت انواع مختلفی دارد آنچه مهم است هپاتیت‌هایی که موجب عوارض خطرناک می‌شود هستند دو نوع هپاتیت B و C است که می‌تواند منجر به سیروز و نارسایی و یا سرطان کبدی شود.
وی ادامه داد: برای اینکه جلو مرگ و میر ناشی از این بیماری را بگیریم لازم است پیشگیری، کنترل و درمان کنیم و جامعه را از این ویروس عاری کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان تصریح کرد: برنامه واکسیناسون هپاتیت «B» از 25 سال قبل بود که نوزادان علیه این بیماری واکسینه می‌شوند و از آن سال شاهد کاهش شدید بیماری هپاتیت «B» هستیم متولدان قبل از سال 68 واکسینه نشدند و ممکن است افرادی باشند که درگیر این بیماری باشند ممکن است درصدی از افراد آلوده به این ویروس باشند اما علایمی نداشته باشند بنابراین در خصوص هپاتیت «B» تنها راه کنترل و درمان است عمدتا از طریق خون آلوده یا سوزن آلوده و انتقال از طریق جنسی هم وجود دارد.
جمالی زاده عنوان کرد: هپاتیت «B» عمدتا با رفتار افراد ارتباط دارد. افرادی که در معرض خطر هستند مانند کادر درمانی ابتدا علیه هپاتیت واکسنیه می‌شوند همچنین زنان باردار از نظر هپاتیت «B» کنترل می‌شوند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان اینکه متأسفانه روز به روز شاهد بروز افراد به این بیماری هستیم، یادآور شد: عمدتا افراد پرخطر و دارای رفتارهای پرخطر مانند معتادان تزریقی و کسانی که رفتارهای جنسی مشکوک دارند، افرادی که معتاد و بی خانمان هستند در معرض این خطر هستند.
جمالی‌زاده در ادامه ابراز کرد: از یک ماه قبل با حضور معاون وزیر یک بررسی و امکان‌سنجی انجام شد جلسه‌ای با حضور مسئولان سیاسی شهرستان، تعدادی از خیران و مسئولان مس برگزار و به این نتیجه رسیدیم که رفسنجان این امکان و ظرفیت را دارد که این طرح اجرایی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: خیران در خصوص تقبل هزینه‌های درمانی این بیماران اعلام آمادگی کردند و قرار شد طرح به مناسبت روز جهانی هپاتیت که امروز است آغاز شود و اولین تجربه را در رفسنجان انجام دهیم و در طول سه سال کار انجام شود تا به شهر عاری از هپاتیت دست پیدا کنیم.
جمالی زاده در ادامه اظهار کرد: این طرح در قالب چند فاز انجام خواهد شد ابتدا افراد در معرض خطر، افراد دارای سابقه تزریق و معتادان تزریقی در این طرح قرار می‌گیرند و در فازهای بعدی خانواده این افراد و سپس افرادی که خودشان داوطلبانه مراجعه می‌کنند کار انجام می‌شود.
وی توضیح داد: ابتدا تست‌های آزمایشگاهی انجام می‌شود و توسط پزشک درمان آغاز و هزینه درمان عمدتا توسط خیران و مجتمع مس سرچشمه تأمین خواهد شد. پیش بینی شده در طول سه سال30 میلیارد ریال هزینه اجرای این طرح باشد.
جمالی‌زاده تأکید کرد: درمان باید به صورت کامل صورت گیرد و 12 هفته طول درمان است وممکن است تا 6 ماه طول بکشد داروی این بیماری تولید داخل است و نگرانی در خصوص مشکل تأمین دارو نداریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: همه کسانی که برای تست می‌آیند و بررسی می‌شوند پرسشنامه تکمیل می‌کنند اگر احیانا غیبت از درمان داشتند بتوانیم به آنها دسترسی داشته باشیم، البته با متخصصان مربوطه ارتباط داریم اگر بیماری دچار مشکلات خاصی داشته باشد به متخصص ارجاع و درمان‌های خاص را می‌گیرد.
جمالی زاده یادآور شد: از امروز همزمان مرکز مشاوره هپاتیت راه‌اندازی می‌شود که در مرکز جامع سلامت شماره یک خیابان امام واقع شده و پزشک و مشاور و کارشناس بیماری‌ها پاسخگوی مراجعان هستند و شماره تلفن مرکز مشاوره 34285152 برای این منظور در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: سال 2016 اولین بار سند جامع کنترل هپاتیت توسط سازمان جهانی بهداشت نوشته شد مهمترین قسمت این سند این بود تا سال 2030 همه کشورها تلاش کنند هپاتییت ث را ریشه‌کن کنند و یک تعهد بین‌المللی است.
جمالی‌زاده با اشاره به اینکه اقدامات برای بیماران هپاتیت C از اول تا درمان رایگان است، خاطرنشان کرد: داروی داخلی که مصرف می‌شود نزدیک به 100 درصد پاسخ به درمان دارد و عوارض آن تقریبا صفر است.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/90034/آغاز-طرح-ریشه‌کنی-هپاتیت-«C»-برای-نخستین-بار-در-کشور-در-رفسنجان
بستن   چاپ