کرمان رصد
مدیر کل منابع طبیعی کرمان:
170 هکتار عرصه های جنگلی و مراتع کرمان طعمه حریق شد
سه شنبه 8 مرداد 1398 - 08:30:46
خبرگزاری مهر
کرمان رصد - کرمان - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 170 هکتار عرصه‌های جنگلی و مراتع استان کرمان دچار حریق شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مهدی رجبی‌زاده دوشنبه در اتوبوس مطالبه‌گری بسیج رسانه کرمان در جمع خبرنگاران بیان داشت: حوزه آبخیزداری شمال استان کرمان 10.5 میلیون هکتار است که از این آمار یک میلیون و 100 هزار هکتار سازه آبخیزداری ایجاد شده است.
وی با بیان این که 98 میلیون متر مکعب نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی داریم، افزود: سالانه 360 میلیون متر مکعب آب به وسیله سازه آبخیزداری مدیریت می‌شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: استان کرمان سالانه 23 میلیارد متر مکعب بارندگی دارد که حدود 700 درصد آن تبخیر می‌شود و تنها سه میلیارد متر مکعب تبدیل به روان‌آب‌ها می‌شوند که آن را مدیریت می‌کنیم.
رجب‌زاده با اشاره به این که استان کرمان 800 میلیون متر مکعب بیلان منفی سفره‌های زیرزمینی دارد، اظهار داشت: با اقدامات انجام شده در حوزه آبخیزداری توانستیم 15 درصد از این آمار را جبران کنیم پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای یک دوره 10 ساله پیش‌بینی شده تا بتوانیم 500 میلیون مترمکعب را در هر سال به سفره‌های آب زیرزمینی اضافه کنیم.
وی یادآور شد: در روستاها شاهد تصرف اراضی ملی هستیم که علت اصلی آن شوراهای اسلامی روستاها است که سند محلی به آنان می‌دهند و بخشداری ها نیز پروانه‌های این زمین‌ها را صادر می‌کنند؛ طی هشت سال گذشته حساسیت نسبت به این موضوع باعث شده تا بخش عمده این اراضی در طرح‌های هادی قرار گیرند و تعیین تکلیف شوند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در خصوص آتش‌سوزی مراتع گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون قریب به 170 هکتار عرصه‌های جنگلی و مراتع استان دچار حریق شده‌اند همچنین سال گذشته 25 فقره آتش‌سوزی در 98 هکتار از این زمین‌ها را شاهد بودیم که عامل 90 درصد آن‌ها عامل انسانی بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پروژه دل عالم افزود: احداث شهر دل عالم که در سال 94 قرار بود انجام شود با مخالفت‌های شورای حفظ حقوق بیت‌المال روبرو و کار عملا متوقف شد.
رجب‌زاده بیان داشت: از سال 95 طرح مقابله با گرد و غبار را تدوین کردیم که این طرح به 520 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت همچنین برای مقابله با بیابان زایی 11 هکتار مالچ پاشی احتیاج بود که سه هزار و 300 هکتار آن انجام شده و برای سالجاری پیش‌بینی می‌کنیم که دو هزار هکتار دیگر را مالچ پاشی کنیم.
وی به تاغ زارهای اطراف کرمان اشاره کرد و اظهار داشت: کاشت تاغ زارهای در اطراف کرمان از سال 45 شروع شده و تا سال 1385 ادامه داشت در حال حاضر 37 هزار هکتار تاغ زار در اطراف کرمان وجود دارد همچنین طی هفت سال گذشته در هزار و 500 هکتار زمین کار اصلاح و پرورش تاغ توسط ما انجام شده است.

http://www.kerman-online.ir/fa/News/91057/170-هکتار-عرصه-های-جنگلی-و-مراتع-کرمان-طعمه-حریق-شد
بستن   چاپ