کرمان رصد
در طرح انتقال آب از صفارود به کرمان تابع نظر کارشناسی هستیم/ آمار میدانی جمعیت شهر کرمان با آمار سرشماری همخوانی ندارد
یکشنبه 27 مرداد 1398 - 7:57:29 AM
ایسنا
کرمان رصد - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله انتقال آب در داخل استان (از صفارود به کرمان) به مسائل اجتماعی برخورد کرده، گفت: ما معتقدیم در استان کرمان نمی توانیم کاری را انجام بدهیم که یک جا آباد و یک جا خراب بشود و اگر نظر کارشناسی این است که با این انتقال آب جایی خراب نمی شود که محکم ایستاده و طرح انتقال آب داخل استان را اجرا می کنیم اما اگر نظر بدهند که جایی خراب می شود، راضی نیستیم و به صلاح ما نیست. آن هم در استانی که باید کنار هم باشیم نه اینکه دعوای شهرستانی راه بیندازیم.
دکتر"محمدرضا پورابراهیمی درباره گازرسانی به شهرها و روستاهای استان کرمان بیان کرد: در شمال استان و به ویژه شهرستان های کرمان و راور تقریبا 99 درصد شهرها گازرسانی شده و روستاها نیز 97 درصد پوشش دارند و باقی مانده ها را نیز دنبال می کنیم.
پیش بینی کامل شدن گازرسانی شهری و روستایی کرمان تا پایان سال
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود در سال جاری گازرسانی شهری و روستایی در کرمان تقریبا کامل شود اما در استان کرمان این عدد از میانگین کشور پایین تر است زیرا در جنوب استان حتی شهرهای بزرگ گازرسانی نشده است.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کرمان و راور بالاترین ضریب پوششی گازرسانی را در کل استان دارند، اما دلایل مختلفی در جنوب وجود دارد. یک مسئله دمای هوا بوده که در شمال ضرورت بیشتری برای گازرسانی وجود داشته و مورد دیگر محرومیت مناطق جنوبی است که مردم بعضا توانایی پرداخت هزینه انشعاب گاز را ندارند.
وی افزود: شرکت گاز برنامه خوبی برای جنوب استان کرمان دارد و امیدواریم در برنامه حداکثر سه ساله بتوانیم شرایط استان را با میانگین شاخص های گازرسانی کشور هماهنگ کنیم.
ارائه خدمات در شهر کرمان بالاتر از سرانه جمعیت
پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت مدارس در شهر کرمان اشاره و گفت: مشکل عمده ای که در شهر کرمان به آن برخورد کرده ایم این است که ارائه خدمات بالاتر از سرانه جمعیت است زیرا در زمان سرشماری تعداد زیادی از افراد برای اینکه کد آبادی از بین نرود، به آبادی خود مراجعه کرده و براساس آمار میدانی جمعیت شهر کرمان با آمار سرشماری همخوانی ندارد و حداقل 10 درصد بالاتر از جمعیت واقعی است که این افراد خدمات بهداشتی، آموزشی، اجتماعی و ... می خواهند.
وی تصریح کرد: اکنون در برخی مدارس در استان کرمان مدارس سه یا چهار نفره داریم در حالیکه در شهر کرمان مدارس 45 نفره داریم و برای نخستین بار در شهر کرمان امسال در محله هایی که مدارس قبلا کمترین تقاضا را داشته، مدارس 50 نفره شده و این نگران کننده است.
60 درصد مدارس شهر کرمان ایمن نیستند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: 60 درصد مدارسی که اکنون استفاده می شود نیز ایمن نیستند و قدیمی هستند و نیاز به نهضت مدرسه سازی در شهر کرمان داریم.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه چند کار را همزمان پیگیری می کنیم، عنوان کرد: اساس کار بنیاد قدس برای تعلیم و تربیت است و در جلسه هیئت امنای این بنیاد قرار شد در زمینه حل مشکل و ساخت مدرسه در شهر کرمان، بخشی از منابع از محل واگذاری زمین فقط برای ساخت مدرسه اختصاص داده شود.
پورابراهیمی اظهار کرد: همچنین برای سال تحصیلی جدید قرار شد بنیاد قس منابعی برای رهن و اجاره مکان هایی قرار دهد تا در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد.
سفر سرپرست وزارت آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس به کرمان
وی گفت: به زودی سرپرست وزارت آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس به کرمان سفر می کنند که اولویت پیگیری ها با مدارس شهر کرمان و مسائل فرهنگیان است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در جلسه شورای آموزش و پرورش مصوب شد آموزش و پرورش برنامه جامع خود را طی یک ماه آینده برای تغییر کاربری اراضی آموزشی ارائه کند.
استفاده از قانون تغییر کاربری فضاها در آموزش و پرورش
وی ادامه داد: بنده پایه گذار این قانون در مجلس بودم و با تیم اداری و اقتصادی آموزش و پرورش طرح دادیم که تبدیل به قانون شد و در اختیار دولت است و اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان تقریبا هیچ استفاده ای از این قانون(تغییر کاربری فضاها) نداشته است.
پورابراهیمی تصریح کرد: تغییر کاربری فضاها انتفاع شهرداری، ورود بخش خصوصی، ساخت مدرسه جدید، ایجاد مدرسه مازاد، کاهش ترافیک و ... را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: مصوبه دیگر شورای اخیر آموزش و پرورش استفاده از اعتبارات استانی بود و مسئله دیگر حمایت خیّران است که پاییز امسال همایش را برگزار می کنیم تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: راه و شهرسازی و بنیاد مسکن زمین برای کاربری آموزشی می دهند و مسئله دیگر استفاده از ظرفیت ستاد اجرایی فرمان امام است که در استان و شهر کرمان چند مدرسه احداث کرده اند.
هیچ چالشی مهم تر و اولویت دار تر از حل مشکل آب در استان کرمان نیست
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت آب استان کرمان تاکید کرد: از نظر بنده هیچ چالشی مهم تر و اولویت دار تر از حل مشکل آب در استان کرمان نیست و اولویت استان آب است و اگر آب نباشد موضوعیت ندارد درباره مسئله دیگری صحبت کنیم.
پورابراهیمی تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت بحرانی به حدی رسیده است که آب در کرمان برای اولین بار جیره بندی شده و یک محله آب دارد، محله دیگر ندارد و ما 1300 لیتر آب در ثانیه کمبود داریم که برای حل این مشکل چند کار پیگیری شده که یک مسئله انتقال آب از خارج از استان به کرمان است که بخشی از کار عملیاتی شده و جلو می رود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله دیگر انتقال آب در داخل استان است که به مسائل اجتماعی برخورد کرده، گفت: ما معتقدیم در استان کرمان نمی توانیم کاری را انجام بدهیم که یک جا آباد و یک جا خراب بشود و اگر نظر کارشناسی این است که جایی خراب نمی شود که محکم ایستاده و طرح انتقال آب داخل استان را اجرا می کنیم اما اگر نظر بدهند که جایی خراب می شود، راضی نیستیم و به صلاح ما نیست. آن هم در استانی که باید کنار هم باشیم نه اینکه دعوای شهرستانی راه بیندازیم.
پورابراهیمی تصریح کرد: قرار شده دستگاه قضائی، استاندار و تیم کارشناشی(مورد وفاق گروه های درگیر در این قضیه) درباره طرح انتقال آب از صفارود به کرمان نظر دهند که ما تابع کار کارشناسی و علمی هستیم.
افتتاح فاز اول طرح انتقال آب از خلیج فارس به کرمان با حضور رییس جمهور
وی بیان کرد: طرح دیگر برای حل مشکل آب، انتقال آب از خلیج فارس بود و این پروژه که برای برخی رویا بود، اکنون عملیاتی شده و در سال گذشته نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان سندیکای بانک ها برای این پروژه تشکیل شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بخش هایی از این منابع به طرح تزریق شده و نیمه دوم امسال اولین فاز بهره برداری از آب انتقال یافته از بندرعباس به استان کرمان را در شهر سیرجان با حضور رییس جمهور آغاز می کنیم که سالانه 130 تا 150 میلیون مترمکعب ظرفیت انتقال آب این فاز است.
وی افزود: سرمایه گذار این طرح شرکت های ملی مس و صنایع معدنی گل گهر هستند که براساس مذاکراتی که داشتیم متوجه شدیم در سال های آینده به میزان حدود 35 میلیون مترمکعب آب مازاد خواهند داشت و خط انتقال آب دارد تا سرچشمه می آید و صحبت کردیم از سرچشمه به کرمان کار انتقال آب برای دوره زمانی کوتاه مدت حداقل برای سال آینده از این طریق عملیاتی شود و توافق اولیه مبنی بر انتقال 40 میلیون مترمکعب آب سالانه است.
باید در آینده مردم کرمان آب شرب را از مصارف دیگر جدا کنند
پورابراهیمی تصریح کرد: اگر موضوعات دیگر با تاخیر اجرا شود، این طرح در دسترس ماست و قرار است مطالعات انجام و امیدواریم این کار اجرایی شود و مسئله ای که هست، قیمت آب است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه آب منتقل می شود، قیمت آن بالاست و باید در آینده مردم کرمان آب شرب را از مصارف دیگر جدا کنند. در بسیاری از کشورها نیز وضعیت اینگونه است و باید این فرهنگ بشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر قیمت هر مترمکعب آب معدنی که در منازل استفاده می کنیم، یک و نیم تا 2 میلیون تومان است که قیمت آن در شهرها و روستاهای ما 3 هزار و 6 هزار تومان است لذا باید مردم ارزش آب را دانسته و درست مصرف کنند.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/92624/در-طرح-انتقال-آب-از-صفارود-به-کرمان-تابع-نظر-کارشناسی-هستیم--آمار-میدانی-جمعیت-شهر-کرمان-با-آمار-سرشماری-همخوانی-ندارد
بستن   چاپ