کرمان رصد
در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛
بانک‌های کشور چقدر اسلامی هستند؟
دوشنبه 11 شهریور 1398 - 9:28:41 AM
ایسنا
کرمان رصد - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون عملیات بانکی بدون ربا مربوط به 4 دهه قبل است و کامل اجرا نشده و بعضا توسط بخشنامه ها به شکلی متفاوت از روح قانون عمل شده و این اشکالات اساسی برای مردم ایجاد کرده است.
دکتر"محمدرضا پورابراهیمی" با اشاره به هفته بانکداری اسلامی اظهار کرد: با توجه به ویژگی های انقلاب اسلامی که یکی از آنها این است بتواند براساس مبانی اسلامی، دینی و فقه شیعی شکلی از اجرا را در جامعه داشته و منطبق با اصول و موازین مباحث اسلامی پیش برود که طبیعتا یکی از موضوعات، حوزه اقتصادی است.
پورابراهیمی با بیان اینکه در مباحث اقتصادی شاید یکی از مولفه ها و محورهای مهم این حوزه بانکداری است تصریح کرد: تلاش بر این بوده با رویکرد مشخص و تعریف شده در مباحث اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی به شکلی عمل کنیم که اهداف اصلی نظام عدالت اجتماعی و تجهیز منابع با رویکرد عدالت در مباحث مرتبط با سرمایه گذاری با حفظ شئونات دینی مطابقت داشته باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سال های اول انقلاب به دلیل اینکه قانون بانکداری ما غربی بود، تصمیم گرفته شد اصلاحاتی در آن ایجاد شود و براین اساس قانون نظام بانکی بدون ربا در سال 62 تصویب و مقرر شد 5 ساله به صورت آزمایشی اجرا شود.
وی افزود: انتظار بود بعد از چند سال این قانون بازنگری و تبدیل به قانون دائمی شود اما ثابت ماند و تغییر پیدا نکرد و اخیرا مواردی در ارتباط با این موضوعات شکل گرفت.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه دو اشکال اساسی در این قانون وجود داشت، گفت: نخستین اشکال عدم بروزرسانی قانون است در حالی که خیلی از کشورهای اسلامی براساس مبانی اعتقادی خود موضوعات بانکداری اسلامی را اجرا می کنند و حتی در انگلیس به دلیل اینکه مسلمانان زیادی دارد، بخش هایی با بانکداری اسلامی کار می کنند.
وی تصریح کرد: مشکل دوم عدم اجرای همین قانون مصوب سال 62 است و به تدریج با بخشنامه های بانک مرکزی و دستورالعمل هایی که از سوی دولت ها صادر شده بعضا اتفاقاتی رقم خورده که با روح حاکم بر قانون بانکداری مغایرت داشته و شاهد رفتاری از سوی بانک ها بودیم که رویکرد جدا شدن از ساختار عملیات بانکی بدون ربا را داشت و بانک هایی که مباحث اسلامی را رعایت نکنند با بانک هایی که رعایت می کنند قابل تمیز نیستند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قانون عملیات بانکی بدون ربا مربوط به 4 دهه قبل است و کامل اجرا نشده و بعضا توسط بخشنامه ها به شکلی متفاوت از روح قانون عمل شده و این اشکالات اساسی برای مردم ایجاد کرده است.
وی در ادامه بیان کرد: اولویت ما اصلاح قوانین و مقررات است که مجلس دهم ورود کرد و از نخستین روزهای تشکیل کمیسیون اقتصادی، اولویت را اصلاح قانون بانکداری گذاشتیم و دو بخش آن از جمله قانون بانک مرکزی و قانون مربوط به عملیات بانکی مربوط به ضوابط بین سپرده گذاران بانک و رابطه تسهیلات گیرندگان اصلاح شد.
پورابراهیمی اظهار کرد: بخش اول (قانون بانک مرکزی) در پایان سال قبل تصویب شد و به صحن علنی رفت و در نوبت چاپ برای طرح است و بخش دوم نیز تمام شده و در نوبت چاپ است که به صن بیاید و اگر در ماه های آینده برسد، می توانیم شاهد تصویب دو قانون مهم در کشور باشیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قانون بانک مرکزی نیز مربط به سال 52 است که با اصلاح این موارد می توانیم به فرآیند اقتصادی و زیرساخت تولید و مباحثی که از این دست مطرح است، کمک کنیم.
انتهای پیام

http://www.kerman-online.ir/fa/News/96136/بانک‌های-کشور-چقدر-اسلامی-هستند؟
بستن   چاپ