کرمان رصد

آخرين مطالب

در پی انتشار اخبار شیوع آنفلوآنزا در 10 استان کشور از جمله کرمان؛

دانشگاه علوم پزشکی کرمان: مردم نگران نباشند اما مراقب باشند علمي

  بزرگنمايي:

کرمان آنلاین - در پی انتشار خبری از رئیس مرکزمدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت مبنی بر اینکه «درحال حاضر سه نوع آنفلوآنزا در کشور شایع است و همه کشور درگیر آن هستند، اما در کرمان، قزوین، چهارمحال و بختیاری، تهران، اصفهان، خراسان رضوی،‌ ایلام، یزد، همدان و آذربایجان شرقی شدیدتر است.» موجی از نگرانی‌ها در استان کرمان را به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، دکتر "مهدی شفیعی" مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این رابطه گفت: آنفلوانزا یک بیماری عفونی ویروسی است. این بیماری در همه جای دنیا وجود داشته و معمولا در فصول سرد سال شایع می شود و تعداد زیادی از مردم به آن مبتلا می شوند این ویروس قدرت واگیری بالایی داشته و می تواند با کمترین تماس و مواجهه باعث آلودگی افراد و ایجاد بیماری شود.
وی ادامه داد: گونه های مختلف این ویروس شامل نوع A وB وC می توانند باعث ایجاد بیماری در انسان شوند. معمولا نوع A را به عنوان آنفلوانزای فصلی هم می شناسند. این کارشناس گفت: بیماری آنفلوانزا در گروه بیماریهای تنفسی طبقه بندی شده و راه انتقال آن از طریق انتشار ذرات ریز تنفسی به دنبال عطسه و سرفه فرد آلوده است. اگر فردی که مبتلا به این بیماری است عطسه یا سرفه نماید ذرات آلوده در هوا پراکنده می شوند این ذرات آلوده به علت وزن خود حداکثر 1تا 1.5 متر در هوا پراکنده می شوند بنابراین اگر فردی در فاصله کمتر از این مقدار با فرد بیمار باشد این ذرات را تنفس کرده و می تواند به بیماری مبتلا شود.
 مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: این ذرات تنفسی آلوده به علت وزن خود زیاد در هوا معلق نمی مانند و در مدت زمان کوتاهی بروی سطوح می نشینند و در تماس دست‌ها با این سطوح باعث آلودگی دست ها می شوند اگر افراد دست آلوده را به صورت و بینی و دهان خود ببرند ویروس می تواند وارد مجاری تنفسی شده و ایجاد بیماری نماید. بنابراین شایع ترین راه انتشار بیماری در جامعه دست های آلوده است.
وی با بیان اینکه حدود نیمی از افرادی که با ویروس آلوده می شوند علائمی از بیماری را از خود نشان نمی دهند اما می توانند باعث انتشار بیماری در جامعه شوند، اظهار داشت: بیشتر افرادی که دچار علائم بیماری می شوند فرم های خفیف تا نسبتا شدید بیماری را تجربه می کنند که این بیماری با علائمی نظیر تب، سردرد، گلودرد، درد اندام ها، عطسه و سرفه، اسهال و دل درد خود را نشان می دهد این بیماران معمولا با چند روز استراحت در منزل و تجویز داروهای لازم توسط پزشک برای تسکین علائم معمولا بهبودی پیدا می کنند.
شفیعی گفت: تعداد اندکی (حدود 10 درصد بیماران) دچار درگیری ریوی ناشی از این بیماری شده و مبتلا به ذات الریه آنفلوانزایی می شوند این بیماران معمولا بعد از شروع علائم بیماری بسرعت بدحال شده یا دچار درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، کبودی لب ها و انگشتان، افزایش یا کاهش فشارخون، تپش قلب، تشنج یا کاهش سطح هوشیاری می شوند.
 به گفته وی این بیماران لازم است به فوریت در بیمارستان بستری و تحت درمان های تخصصی و مراقبت های ویژه قرار گیرند که در صورت عدم مراجعه یا مراجعه دیرهنگام احتمال عوارض جدی و خدای ناکرده فوت در این بیماران زیاد خواهد بود.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند احتمال بروز فرم های شدید و ذات الریه ناشی از آنفلوانزا در آنها زیادتر خواهد بود. کسانی مانند کودکان زیر5 سال، افراد بالای 60 سال، مادران باردار، بیماران مزمن قلبی یا ریوی، بیماران مزمن کلیوی، افراد دارای بیماری دیابت(قند خون)، افرادی که دیالیز می شوند، بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند، بیمارانی که داروهای سرکوب کننده ایمنی مصرف می کنند، کسانی که داروی آسپرین مصرف می کنند، افراد چاق و بیماران مبتلا به فشارخون بالا. این افراد لازم است به محض بروز علائم بیماری آنفلوانزا حتما به پزشک مراجعه و تحت نظر پزشک درمان شوند تا در صورت نیاز در بیمارستان بستری گردند.
وی با بیان اینکه در بیشتر بیماران این بیماری معمولا خودبه خود محدود شونده است و پس از طی دوره بیماری علائم برطرف شده و بهبودی حاصل می شود و تجویز دارو توسط پزشک برای کنترل علائم صورت می گیرد که گاها علائم سرفه و عطسه ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد، افزود: بیماران بستری شده در بیمارستان و بیمارانی که جزء گروه های ذکر شده در بالا هستند نیاز به درمان های اختصاصی با داروهای ضدویروسی دارند که حتما باید با تجویز متخصص صورت پذیرد.
چه کسانی واکسن نیاز دارند و چه زمانی استفاده شود؟
شفیعی گفت: اگرچه همه افراد از تزریق واکسن آنفلوانزا سود برده و تزریق این واکسن موجب کاهش یا عدم ابتلا می شود. اما معمولا تزریق واکسن به گروه های در معرض خطر بالاتر آنفلوانزا که در بالا اشاره شد و همچنین پرسنل درمانی که ممکن است در تماس زیاد با بیماران قرار گیرند بطور جدی توصیه می شود.
وی افزود: بهترین زمان تزریق واکسن از اواسط شهریورماه تا پایان مهرماه است. هرچند که با توصیه پزشک گروه های در معرض خطر می توانند تا پایان فصل زمستان واکسن را تزریق نمایند. واکسن آنفلوانزا لازم است هرساله تکرار شود.
این نکات را رعایت کنیم
به گزارش ایسنا با توجه به قرار داشتن در فصل سرد سال و همانگونه که پیش بینی می شد موارد ابتلا به آنفلوانزا طی هفته های اخیر افزایش داشته است این موضوع نکته نگران کننده ای نیست و مردم نباید بی مورد دچار تشویش و نگرانی شوند. بلکه به منظور پیشگیری از ابتلا لازم است چند نکته ساده بهداشتی را رعایت نمایند:
1-شایعترین راه انتقال بیماری، انتقال از طریق دست ها است لذا لازم است دست ها را در محیط بیرون از منزل و بمحض مراجعه به منزل و قبل از مصرف هرگونه خوراکی و آشامیدنی با آب و صابون بشویید.
2-از دست دادن و روبوسی با افراد بیمار و کسانی که دارای علائم بیماری هستند بپرهیزید.
3-در صورت بروز علائم بیماری در منزل مانده و استراحت نمایید و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید
4-اگر دارای علائم بیماری هستید موقع عطسه و سرفه دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بپوشانید و بلافاصله دستمال را در سطل زباله انداخته و دست ها را با آب و صابون بشویید.اگر دستمال در دسترس نبود بهترین شیوه جلوگیری از انتشار آلودگی عسطه یا سرفه در چین آرنج یا یقه لباس خواهد بود.
5- در صورت داشتن علائم بیماری موقع خروج از منزل و حضور در مکان های شلوغ حتما از ماسک جراحی معمولی استفاده نمایید
6-افراد سالم نیازی به استفاده از ماسک در خارج از منزل ندارند و لازم نیست از ماسک استفاده کنند. حتی استفاده از ماسک ممکن است احتمال آلوده شدن را افزایش دهد.
7-در صورت بروز علائم بیماری از خود درمانی پرهیز نموده و حتما توسط پزشک معاینه شوید.
8-مصرف مایعات کافی و میوه و سبزیجات تازه می تواند در کاهش بروز بیماری نقش داشته باشد.
9-در صورت تشدید علائم بیماری یا احساس تنگی نفس یا بروز تنفس صدادار، خلط خونی، درد در قفسه سینه، احساس گیجی، درد شدید عضلانی، احساس تپش قلب سریعا به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه نمایید.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/15233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در آستانه برگزاری کنکور در جیرفت

کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی در ارتفاعات سرچشمه

آغاز مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی با نبرد تکراری مس و پیکان

طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

رقابت بیش از 3 هزار داوطلب کنکور سراسری در سیرجان

اجرای طرح توجیهی مسیر گردشگری فرهنگ و هنر

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

حامیان گشت ارشاد

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن

دادستان انتظامی قضات کشور به کرمان سفر کرد

رانش زمین در جاده روستایی گلزار محمد_ یافت آباد

تلاش جهادی برای بازگشایی جاده کوهبنان _زرند

معرفی برگزیدگان مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی نیرو‌های مسلح در کرمان

تصاویری از وقوع سیل و بارندگی شدید در کرمان (فیلم)

دستور بارگیری قریب به 2000 موتور سیکلت توقیفی بدون صاحب به مرکز کرمان صادر شد

دستور بارگیری قریب به 2000 موتور سیکلت توقیفی به کرمان صادر شد

نویدکیا: بازی سختی در پیش داریم

شورای اداری ایتان کرمان

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

میزان بارش باران در 24 ساعت گذشته کرمان اعلام شد

قرار نیست مسئولیت استانداری کرمان را بپذیرم/ حضور در شورای هماهنگی را ترجیح می‌دهم

دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود

تا 24 ساعت آینده میزان خسارت‌ها برآورد می‌شود

وقوع سیل در روستای پشوئیه شهداد + فیلم

فیلم| بارش تگرگ در راین کرمان

ریزش سنگ در محور سرچشمه/ رانندگان احتیاط کنند

دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود

ادای احترام دادستان انتظامی قضات کشور به مقام شهید سلیمانی و شهدای حمله تروریستی کرمان

رقابت 2 هزار و 2٠٠ دانش آموز زرندی در کنکور

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

گلزار شهدای خرمشهر غبارروبی شد

بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی

دادستان انتظامی قضات کشور وارد کرمان شد

فیلم | جاری شدن سیلاب در شهداد کرمان

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

عامل تحریم