کرمان رصد

آخرين مطالب

آفت سرخرطومی حنایی دردسر ادامه‌دار نخلداران جنوب کرمان اجتماعي

آفت سرخرطومی حنایی دردسر ادامه‌دار نخلداران جنوب کرمان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - پیمان نامور صبح امروز 10 فروردین‌ماه در حاشیه ادامه عملیات ردیابی حنایی خرما با اشاره به اقدامات انجام شده طی یک‌سال اخیر در زمینه مبارزه با این آفت گفت: در سال 1402 تیم‌های ردیاب و تیمارگر در منطقه بیش از 30 هزار هکتار نخلستان را برای شناسایی این آفت ردیابی کردند که این روند همچنان ادامه دارد و موفقیت آمیز هم بوده است. بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان وی از شناسایی، تیمارداری و معدودسازی نخل‌های آلوده توسط کارشناسان انجام شده است، خبر داد و اظهار کرد: تعداد 2686 نفر نخل آلوده به آفت سرخرطومی در شهرستان‌های منوجان (1852 نفر)، عنبرآباد (756 نفر)، جیرفت (46 نفر) و کهنوج (32 نفر) شناسایی شده است و از این تعداد، 2260 نفر نخل نیز تیمار و درمان شده و 426 نفر خرما نیز به دلیل شدت آلودگی امحاء شد. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان این‌که سطح و حجم عملیات انجام شده در این سال به تنهایی بیش از 1.5 برابر اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته بوده است، افزود: گسترش آفت در مناطق مختلف و ناکافی بودن امکانات و اعتبارات بخش دولتی علی‌رغم حمایت‌های سازمان حفظ نباتات و مدیریت بحران کشور، برای کنترل خسارت آفت در منطقه چاره‌ای به جز مشارکت و همکاری عمومی و به‌ویژه باغداران در برنامه مدیریت آفت باقی نمی‌گذارد. نامور یکی از مهم‌ترین اقدامات در خصوص جلوگیری از گسترش فعالیت این آفت، را انجام صحیح اقدامات باغی همچون عدم انجام عملیات هرس، تکریب و انتقال پاجوش در ماه‌های گرم سال دانست و در ادامه گفت: انتقال این فعالیت در ماه‌های سرد همراه با تغذیه و خاک‌دهی پای بوته‌ها از دی تا اواسط اسفند و نیز عدم انتقال پاجوش خرما از مناطق آلوده و بدون گواهی سلامت از دیگر عوامل جلوگیری از انتقال آفت سرخرطومی محسوب می‌شوند. وی از انجام دو پایلوت در سال گذشته به مساحت دو هکتار نخلستان در شهرستان‌هایی که بیشترین میزان نخل را دارند خبرداد و گفت: این عملیات در شهرستان‌های منوجان و عنبرآباد و به صورت حفاظت فیزیکی با نصب توری آلومینیومی روی تنه درختان انجام شده است. وی افزود: اقدامات انجام شده علاوه بر تایید سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به عنوان یک طرح ملی توسعه‌ای جهت مدیریت این آفت تصویب شد و نتایج ارزیابی انجام شده در این طرح نشان داد همه درختان تحت حفاظت کاملا از آسیب آفت مصون ماندند، در حالی که آلودگی در درختان حفاظت نشده، آلودگی جدید ایجاد شده و شکار حشره در تله‌های درون پایلوت‌ها در طول مدت اجرای پروژه ثبت شده است. نامور با ابراز امیدواری از نتایج مثبت عملیات ردیابی آفت سرخرطومی در مصونیت نخلستان‌های جنوب کرمان، گفت: اگر نخلداران به توصیه‌های کارشناسان توجه کنند و در جابجایی پاجوش‌ها به‌خصوص استان‌های همجوار همکاری نمایند کنترل آفت بیش از این نتیجه بخش خواهد بود. باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

پیمان نامور صبح امروز 10 فروردین‌ماه در حاشیه ادامه عملیات ردیابی حنایی خرما با اشاره به اقدامات انجام شده طی یک‌سال اخیر در زمینه مبارزه با این آفت گفت: در سال 1402 تیم‌های ردیاب و تیمارگر در منطقه بیش از 30 هزار هکتار نخلستان را برای شناسایی این آفت ردیابی کردند که این روند همچنان ادامه دارد و موفقیت آمیز هم بوده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی از شناسایی، تیمارداری و معدودسازی نخل‌های آلوده توسط کارشناسان انجام شده است، خبر داد و اظهار کرد: تعداد 2686 نفر نخل آلوده به آفت سرخرطومی در شهرستان‌های منوجان (1852 نفر)، عنبرآباد (756 نفر)، جیرفت (46 نفر) و کهنوج (32 نفر) شناسایی شده است و از این تعداد، 2260 نفر نخل نیز تیمار و درمان شده و 426 نفر خرما نیز به دلیل شدت آلودگی امحاء شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان این‌که سطح و حجم عملیات انجام شده در این سال به تنهایی بیش از 1.5 برابر اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته بوده است، افزود: گسترش آفت در مناطق مختلف و ناکافی بودن امکانات و اعتبارات بخش دولتی علی‌رغم حمایت‌های سازمان حفظ نباتات و مدیریت بحران کشور، برای کنترل خسارت آفت در منطقه چاره‌ای به جز مشارکت و همکاری عمومی و به‌ویژه باغداران در برنامه مدیریت آفت باقی نمی‌گذارد.
نامور یکی از مهم‌ترین اقدامات در خصوص جلوگیری از گسترش فعالیت این آفت، را انجام صحیح اقدامات باغی همچون عدم انجام عملیات هرس، تکریب و انتقال پاجوش در ماه‌های گرم سال دانست و در ادامه گفت: انتقال این فعالیت در ماه‌های سرد همراه با تغذیه و خاک‌دهی پای بوته‌ها از دی تا اواسط اسفند و نیز عدم انتقال پاجوش خرما از مناطق آلوده و بدون گواهی سلامت از دیگر عوامل جلوگیری از انتقال آفت سرخرطومی محسوب می‌شوند.
وی از انجام دو پایلوت در سال گذشته به مساحت دو هکتار نخلستان در شهرستان‌هایی که بیشترین میزان نخل را دارند خبرداد و گفت: این عملیات در شهرستان‌های منوجان و عنبرآباد و به صورت حفاظت فیزیکی با نصب توری آلومینیومی روی تنه درختان انجام شده است.
وی افزود: اقدامات انجام شده علاوه بر تایید سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به عنوان یک طرح ملی توسعه‌ای جهت مدیریت این آفت تصویب شد و نتایج ارزیابی انجام شده در این طرح نشان داد همه درختان تحت حفاظت کاملا از آسیب آفت مصون ماندند، در حالی که آلودگی در درختان حفاظت نشده، آلودگی جدید ایجاد شده و شکار حشره در تله‌های درون پایلوت‌ها در طول مدت اجرای پروژه ثبت شده است.
نامور با ابراز امیدواری از نتایج مثبت عملیات ردیابی آفت سرخرطومی در مصونیت نخلستان‌های جنوب کرمان، گفت: اگر نخلداران به توصیه‌های کارشناسان توجه کنند و در جابجایی پاجوش‌ها به‌خصوص استان‌های همجوار همکاری نمایند کنترل آفت بیش از این نتیجه بخش خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/618568/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روحانی مخالف کاندیداتوری خاتمی بود

کنکور دوباره برای جاماندگان مناطق سیل‌زده

نقش قالیباف در قانون اقدام راهبردی

استاد دانشگاه استنفورد: چطور غزه دانشگاه‌های آمریکا را فتح کرد؟

آغاز لابی‌ها برای حذف

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا

گرداب تورم و مالیات

گزارش از دل اعتراض؛ در دانشگاه کلمبیا چه خبر است؟

پنجره بن سلمان رو به بسته شدن است؟

ایران و روسیه؛ معادلات برهم خورده اسرائیل

شمایل دکترین هسته‌ای اصولگرایان

وجدان بیدار در جامعه بیمار

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد!

بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد

تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان ESO 422-41

فضانوردان چند بار رعد و برق را روی زمین مشاهده می کنند؟

این جراح کوچک به ایستگاه فضایی بین المللی می رود

با سبک ترین ماده جهان آشنا شوید

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

شاهکار هابل رو ببینید

با سیاره کپلر 186 اف آشنا شوید

ذرات شیر گاو می‌توانند به حل یکی از چالشی‌ترین معماهای پزشکی کمک کنند

سومین فرود خطرناک کنترل نشده چین

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

بازدید شبانه استاندار از مناطق تحت تاثیر سیلاب شرق استان کرمان

بارش 2 برابری در کرمان و سیلابی شدن شرق استان بدون تلفات

امید آفرینی، سلامت روح و جسم با توسعه خدمات روانشناسی و مشاوره

همت بنیاد شهید آذربایجان شرقی برای خانه دار شدن ایثارگران

جلسه کمیسیون احراز پرونده‌های ماده 87 در استان اردبیل برگزار شد

پنج تشکل ایثارگری در آذربایجان‌غربی فعال است

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت همسر بزرگوار «آیت‌الله سیدمصطفی خمینی(ره)»

پیش نشست هماهنگی اولین کنگره «شهدای غریب در اسارت» برگزار شد

دوره نسخه نجات‌بخش برای مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

بیش از دوهزار و هشتصد فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به ایثارگران شهرستان‌های استان تهران اعطا شد

برنامه‌های سالروز عملیات بازی دراز در بنیاد شهید کرمانشاه تدوین شد

دومین نشست کمیسیون تخصصی طرح و برنامه شاهد برگزار شد

پدر شهیدان والامقام بابایی ملکشاه از مازندران آسمانی شد

ماندگاری نام شهید «الداغی» در غیرت و فداکاری ایرانیان

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران از پدر شهید مدافع حرم حسین مشتاقی در بیمارستان آمل

عملیات «وعده صادق» خنجر جهان اسلام روی گلوی رژیم صهیونیستی بود

تغییرات اساسی برای شغل‌های مربوط به وزارت نفت و برخی دیگر از دستگاه‌ها/ تمدید مهلت ثبت‌نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر

دیدار سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام با خانواده های معظم شهدا

سامانه بارشی جدید از سه شنبه وارد کشور می‌شود

خلاصه بازی فجر سپاسی شیراز 0 - 3 گل‌گهر سیرجان + ویدئو

بحث درباره زیاده روی در عرق خوری در برنامه گلزار

غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای آبادان

لاله زار دومین ایستگاه سرد کشور

عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد

کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان