کرمان رصد

آخرين مطالب

ناکافی بودن امکانات و اعتبارات برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما/ نخلستان‌ها در خطرند اجتماعي

ناکافی بودن امکانات و اعتبارات برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما/ نخلستان‌ها در خطرند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به ناکافی بودن امکانات و اعتبارات دولتی برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما؛ از ردیابی و مبارزه با این آفت در سطح بیش از 30 هزار هکتار نخلستان‌های جنوب کرمان در سال 1402 خبر داد. به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، پیمان نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در بازدید از نخلستان‌های جنوب استان کرمان و پیگیری روند مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما گفت: در سال 1402 تیم‌های ردیاب و تیمارگر این سازمان در سطح تمامی شهرستان‌های منطقه بیش از 30 هزار هکتار نخلستان را برای این شناسایی آفت ردیابی کردند. او افزود: در این فرآیند تعداد 2 هزار و 686 نفر نخل آلوده به آفت سرخرطومی در شهرستان‌های جنوب شناسایی شد که شامل منوجان (یک‌هزار و 852 نفر)، عنبرآباد (756 نفر)، جیرفت (46 نفر) و کهنوج (32 نفر) می‌باشد. وی اظهار داشت: از این تعداد، 2 هزار و 260 نفر خرما تیمار و درمان شده و 426 نفر خرما نیز به دلیل شدت آلودگی امحاء شد. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه سطح و حجم عملیات انجام شده در این سال به تنهایی بیش از 1.5 برابر اقدامات انجام شده طی سال‌های 1401_1396 بوده است افزود: گسترش آفت در مناطق مختلف و ناکافی بودن امکانات و اعتبارات بخش دولتی علی‌رغم حمایت‌های سازمان حفظ نباتات و مدیریت بحران کشور، برای کنترل خسارت آفت در منطقه چاره‌ای به جز مشارکت و همکاری عمومی و به‌ویژه باغداران در برنامه مدیریت آفت باقی نمی‌گذارد. نامور با بیان مراحل مبارزه با این آفت در نخلستان‌ها اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات در خصوص جلوگیری از گسترش فعالیت این آفت، انجام صحیح اقدامات به باغی شامل عدم انجام عملیات هرس، تکریب و انتقال پاجوش در ماه‌های گرم سال و انتقال این فعالیت در ماه‌های سرد همراه با تغذیه و خاک‌دهی پای بوته‌ها از دی تا اواسط اسفند و نیز عدم انتقال پاجوش خرما از مناطق آلوده و بدون گواهی سلامت است. وی با توصیه به نخلداران جنوب استان برای همکاری با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گفت: سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در سال گذشته 2 پایلوت هر کدام به مساحت یک هکتار نخلستان در 2 شهرستان منوجان و عنبرآباد را بصورت اجرای کامل و صحیح عملیات به باغی و نیز حفاظت فیزیکی با نصب توری آلومینیومی روی تنه درختان را به انجام رسانید که علاوه بر تائید سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به عنوان یک طرح ملی توسعه‌ای جهت مدیریت این آفت تصویب شد. معاون سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان خاطر نشان کرد: نتایج ارزیابی انجام شده در این طرح نشان داد تمامی درختان تحت حفاظت کاملا از آسیب آفت مصون ماندند در حالیکه آلودگی در درختان حفاظت نشده، آلودگی جدید ایجاد شده و شکار حشره در تله‌های درون پایلوت‌ها در طول مدت اجرای پروژه ثبت شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به ناکافی بودن امکانات و اعتبارات دولتی برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما؛ از ردیابی و مبارزه با این آفت در سطح بیش از 30 هزار هکتار نخلستان‌های جنوب کرمان در سال 1402 خبر داد.
به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، پیمان نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در بازدید از نخلستان‌های جنوب استان کرمان و پیگیری روند مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما گفت: در سال 1402 تیم‌های ردیاب و تیمارگر این سازمان در سطح تمامی شهرستان‌های منطقه بیش از 30 هزار هکتار نخلستان را برای این شناسایی آفت ردیابی کردند.
او افزود: در این فرآیند تعداد 2 هزار و 686 نفر نخل آلوده به آفت سرخرطومی در شهرستان‌های جنوب شناسایی شد که شامل منوجان (یک‌هزار و 852 نفر)، عنبرآباد (756 نفر)، جیرفت (46 نفر) و کهنوج (32 نفر) می‌باشد.
وی اظهار داشت: از این تعداد، 2 هزار و 260 نفر خرما تیمار و درمان شده و 426 نفر خرما نیز به دلیل شدت آلودگی امحاء شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه سطح و حجم عملیات انجام شده در این سال به تنهایی بیش از 1.5 برابر اقدامات انجام شده طی سال‌های 1401_1396 بوده است افزود: گسترش آفت در مناطق مختلف و ناکافی بودن امکانات و اعتبارات بخش دولتی علی‌رغم حمایت‌های سازمان حفظ نباتات و مدیریت بحران کشور، برای کنترل خسارت آفت در منطقه چاره‌ای به جز مشارکت و همکاری عمومی و به‌ویژه باغداران در برنامه مدیریت آفت باقی نمی‌گذارد.
نامور با بیان مراحل مبارزه با این آفت در نخلستان‌ها اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات در خصوص جلوگیری از گسترش فعالیت این آفت، انجام صحیح اقدامات به باغی شامل عدم انجام عملیات هرس، تکریب و انتقال پاجوش در ماه‌های گرم سال و انتقال این فعالیت در ماه‌های سرد همراه با تغذیه و خاک‌دهی پای بوته‌ها از دی تا اواسط اسفند و نیز عدم انتقال پاجوش خرما از مناطق آلوده و بدون گواهی سلامت است.
وی با توصیه به نخلداران جنوب استان برای همکاری با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گفت: سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در سال گذشته 2 پایلوت هر کدام به مساحت یک هکتار نخلستان در 2 شهرستان منوجان و عنبرآباد را بصورت اجرای کامل و صحیح عملیات به باغی و نیز حفاظت فیزیکی با نصب توری آلومینیومی روی تنه درختان را به انجام رسانید که علاوه بر تائید سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به عنوان یک طرح ملی توسعه‌ای جهت مدیریت این آفت تصویب شد. 
معاون سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان خاطر نشان کرد: نتایج ارزیابی انجام شده در این طرح نشان داد تمامی درختان تحت حفاظت کاملا از آسیب آفت مصون ماندند در حالیکه آلودگی در درختان حفاظت نشده، آلودگی جدید ایجاد شده و شکار حشره در تله‌های درون پایلوت‌ها در طول مدت اجرای پروژه ثبت شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/618569/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخشش تکواندوکاران کرمانی در المپیاد استعداد‌های برتر منطقه 6 کشور

درخشش تکواندوکاران کرمانی در المپیاد استعداد‌های برتر منطقه 6 کشو

لزوم حمایت از جامعه کارگری برای تحقق شعار سال

اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد

شهامت و جسارت در دل جوانان ایرانی جوانه زد

برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی

رئیس دانشگاه تهران: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است

یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است

رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است

تصاویری از نشست خبری همایش بین المللی اندیشه های قرآنی آیت الله العظمی خامنه ای

شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود

اژه‌ای:‌حجاب مسأله مهم کشور است

قوه قضاییه با برگزاری دادگاه‌های علنی کاملاً موافق است

شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود

پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای

هوش مصنوعی و حجیت فتوا

همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود

همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم

رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد

شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!

هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود

برخورد با متجاوزین به بیت‌المال باید بازدارنده باشد | امروز یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است

«بازی اختاپوس» از شبکه افق پخش می‌شود

مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی

مومنی: ببینید عزیزان با نرخ تورم در ایران چه گلی کاشته‌اند!

مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است

گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت

ذخیره 2و نیم میلیون متر مکعب آب در پشت سد‌های خاکی زرند

جان باختن 61 نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز

چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه

آذرخش جان یک نفر را در مردهک عنبرآباد گرفت

شهرداری‌ها متصدی حفظ و نگهداری گلزار شهدا هستند

ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود

دعوت 4 کاراته کای کهنوجی به اردوی تیم ملی

مسابقات ورزشی کارکنان دولت استان کرمان در ایستگاه آخر

روحانی مخالف کاندیداتوری خاتمی بود

کنکور دوباره برای جاماندگان مناطق سیل‌زده

نقش قالیباف در قانون اقدام راهبردی

استاد دانشگاه استنفورد: چطور غزه دانشگاه‌های آمریکا را فتح کرد؟

آغاز لابی‌ها برای حذف

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا

گرداب تورم و مالیات

گزارش از دل اعتراض؛ در دانشگاه کلمبیا چه خبر است؟

پنجره بن سلمان رو به بسته شدن است؟