کرمان رصد

آخرين مطالب

چشم امید ناسا به موشک استارشیپ برای آوردن نمونه‌های مریخ علمي

چشم امید ناسا به موشک استارشیپ برای آوردن نمونه‌های مریخ
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /در حالی که چند روز پیش اعلام شد که ناسا نمی‌تواند نمونه‌های سیاره سرخ را به زمین بیاورد، اکنون اعلام شده که به دنبال کمک گرفتن از شرکت‌های خصوصی و ایده گرفتن از آنها برای انجام این کار است.
ناسا در اقدامی غافلگیرکننده برای کمک به سراغ شرکت‌های خصوصی در حوزه هوافضا مراجعه می‌کند تا مأموریت آوردن نمونه‌های مریخ(MSR) را با هدف آوردن نمونه‌های سنگ و خاک گرانبهای سیاره سرخ برای مطالعه به زمین انجام دهد.
با این حال چند روز پیش ناسا به دلیل افزایش شدید هزینه‌های پیش‌بینی‌ شده که از 7 میلیارد دلار تخمین اولیه به 11 میلیارد دلار افزایش یافته بود، اعلام کرد از عهده این کار برنمی‌آید و این پروژه را تا زمانی که راهی سریع‌تر و ارزان‌تر پیدا شود، متوقف کرد.
بازیابی خاک و سنگ‌های مریخ برای دهه‌ها در فهرست کارهای ناسا بوده است، اما با افزایش هزینه‌ها، انجام آن به آینده موکول شده است. ناسا طی یک بررسی، مجموع هزینه‌ها را بین 7 تا 11 میلیارد دلار با تاریخ رسیدن به زمین در سال 2040 تخمین زد که این حدود یک دهه دیرتر از زمان اعلام شده است.
بیل نلسون مدیر ناسا گفته که این تاریخ خیلی دیر است. او از صنایع خصوصی و مراکز آژانس فضایی می‌خواهد تا گزینه‌های دیگری برای ادامه این پروژه ارائه دهند. وی در تماسی با خبرنگاران، این مأموریت را با افزایش غیرقابل قبول هزینه‌ها و تأخیرهای بیش از حد طولانی توصیف کرد.
در روزهای گذشته اعلام شد که با توجه به اینکه ناسا با کاهش کلی بودجه مواجه است، می‌خواهد از لغو پروژه‌های علمی دیگر برای تامین مالی پروژه بازگشت نمونه مریخ جلوگیری کند.
اکنون این مشکلات، ناسا را بر آن داشته است تا برای دستیابی به اهداف بلند پروازانه ماموریت MSR گزینه‌های دیگر را فراخوانی کند.
مریخ نورد استقامت(Perseverance) ناسا از زمان فرود روی مریخ در سال 2021 در دهانه جیزرو(Jezero) مریخ که دلتای یک رودخانه باستانی است، 24 نمونه را در لوله‌های خود جمع آوری، بسته‌بندی و روی سطح مریخ رها کرده است. هدف این مریخ نورد جمع‌آوری بیش از 30 نمونه برای جست‌وجوی نشانه‌های احتمالی حیات باستانی در مریخ است.
ناسا می‌خواهد برخی از نمونه‌های جمع‌آوری‌ شده را در دهه 2030 با هزینه بیش از هفت میلیارد دلار به زمین برساند. این امر مستلزم فضاپیمایی است که برای دریافت لوله‌ها به مریخ رود، پس از دریافت نمونه‌ها دوباره از مریخ بلند شود و سپس با فضاپیمای دیگری که نمونه‌ها را به زمین خواهد آورد در مدار مریخ ملاقات کند.
این در حالی است که کارشناسانی نظیر ایمی ویلیامز اخترزیست‌شناس دانشگاه فلوریدا که با مریخ نورد استقامت در ارتباط است، می‌گویند ما به مطالعه نمونه‌های مریخ بسیار نزدیک هستیم. بازده علمی این کار غیر قابل تصور است. این نمونه‌ها می‌توانند درک ما از پتانسیل زندگی در مریخ را متحول کنند و بینش‌هایی کلیدی را در مورد تکامل منظومه شمسی ارائه دهند.
به دنبال نوآوری بخش خصوصی
روی آوردن به بخش خصوصی نشان‌دهنده تغییر رویکرد ناسا است که معمولاً چنین مأموریت‌هایی را کاملاً داخلی مدیریت می‌کند. ناسا اکنون در بحبوحه افزایش هزینه‌ها و تاخیرهایی که خطر انحراف ماموریت MSR را تهدید می‌کند، پذیرای ایده‌های بکر از طرف شرکای تجاری خود شده است. به عنوان مثال موشک استارشیپ متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس می‌تواند راهکاری مناسب برای انجام بهینه این ماموریت ارائه دهد.
جیم گرین دانشمند ارشد سابق ناسا که به توسعه پروژه MSR نیز کمک کرده است، می‌گوید: فرصتی برای تشریک مساعی وجود دارد تا ایده‌های مختلف مطرح شوند. این روندی بسیار سالم است و دقیقاً همان رویکردی است که برای رسیدن به یک سناریوی ماموریتی بهتر باید انجام شود.
ایلان ماسک مدیرعامل اسپیس‌ایکس نیز در ایکس(توییتر سابق) به پتانسیل موشک استارشیپ برای بازگرداندن نمونه‌های مریخ در 5 سال آینده اشاره کرد که به نظر می‌رسد ناسا نیز به این احتمال چشم دوخته است.
طبق گزارش‌ها، ناسا شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا از سیستم‌های توسعه یافته برای برنامه قمری آرتمیس استفاده کنند.
کیسی درایر(Casey Dreier) رئیس سیاست فضایی انجمن سیاره‌ای می‌گوید: تنها نتیجه‌ای که واقعاً می‌توانید از این موضوع بگیرید این است که آنها امیدوارند موشک استارشیپ به نحوی یک راه‌حل در اینجا باشد. احتمالا می‌توان مریخ نورد استقامت و نمونه‌های جمع‌آوری شده آن را در استارشیپ جا داد و به زمین بازگرداند.
گنجینه پنهان مریخ
آوردن نمونه‌های مریخ به زمین پس از سه دهه برنامه‌ریزی برای دانشمندان وسوسه انگیز است. ابزارهای آزمایشگاهی پیشرفته روی زمین می‌توانند نشانه‌های زیستی بالقوه را در آنها شناسایی کنند یا حداقل تعیین کنند آیا دهانه جیزرو شرایطی برای پشتیبانی از حیات داشته است یا خیر.
ضمن اینکه ارزش علمی آن بسیار فراتر از این مورد منحصر به فرد است. تاریخ‌نگاری نمونه‌ها می‌تواند شکل‌گیری میدان‌های مغناطیسی سیارات، زمان برخورد سیارک‌ها را که منظومه شمسی را شکل داده است و شاید حتی منشأ خود حیات را روشن کند.
جک ماستارد مریخ‌شناس دانشگاه براون خاطرنشان می‌کند که تاریخ‌نگاری و تاریخ‌گذاری نمونه‌های دهانه جیزرو می‌تواند معماهایی مانند شکل‌گیری میدان‌های مغناطیسی سیاره‌ها، زمان برخورد سیارک‌های عظیم که منظومه شمسی اولیه را شکل داده‌اند و حتی منشأ حیات را روشن کند.
وی افزود: کشف نشانه‌های حیات یک موضوع جذاب است که همه سرفصل‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، اما در سطحی ماندگارتر، این سوالات مربوط به تکامل منظومه شمسی هستند که این نمونه‌ها به آنها پاسخ خواهند داد و اگر بیشتر از مبحث حیات مهم نباشند، به همان اندازه مهم هستند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/622360/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید استاندار گیلان از سد «دیورش» در رودبار

نجات 6 کودک گرفتار در کوه‌های کرمان

زن و شوهر مفقود شده در کوه توسط پلیس کوهبنان نجات یافتند

آبگیری 7 هزار هکتار از تالاب جازموریان

داده‌های 22 ساله‌ی رصدخانه‌ی پرتو ایکسِ «چاندرا»از سحابی crab

آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو

دولت نسبت به بهره برداری به موقع سد دیورش رودبار اهتمام دارد

حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور

آینده مبهم چشم‌انداز 2030 بن‌سلمان

کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم

نگاه نزدیک کاوشگرِ استقامت به صخره ای در مریخ

فعالیت گروه جهادی منجی در امین شهر

6کودک گرفتار در کوه‌های کرمان نجات یافتند

تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند

10 نکته از دربی دیده نشده هفته 25 لیگ برتر

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

پیشرفت 76 درصدی سد دیورش در شهرستان رودبار

تفاوت روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط

تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه

تصویر روز ناسا؛ کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم

بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان

بازگشت پرواز تهران ـ خرم‌آباد ‌به مبدأ در پی شرایط بد جوی

درخشش بوکسور‌های جوان کردستانی در رقابت‌های قهرمانی کشور

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان

حامد لک یاد پرسپولیس افتاد!(عکس)

بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد

توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم

شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است

تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار 700 میلیارد تومانی است

ریشه‌یابی تروریسم شرقی در افغانستان

عصبانیت حتی برای 1 دقیقه هم برای قلب مضر است

دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند

لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار

دلیل استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟

آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور

سیلابی شدن آبشار راین کرمان

فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند

بیعتی دوباره با شهید راه مقاومت

بهره برداری از 500 مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی 2 سال

علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان

برتری یک طرح موفق دانش آموزی در بَم

اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در 581 شهر

بازرسان آژانس در ایران؛ از «البرادعی» تا «گروسی»

جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی

برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج

دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند