کرمان رصد
کمربند سبز منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ایجاد می‌شود
چهارشنبه 12 آبان 1400 - 11:48:10
کرمان رصد -

کرمان رصد


به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، اولین نشست کارگروه فضای سبز منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با حضور مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، فرخ بهرامی مشاور فضای سبز در مناطق و شهرک‌های صنعتی، مدیر منابع طبیعی شهرستان رفسنجان و مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رفسنجان و جمعی از کارشناسان و متخصصان حوزه فضای سبز برگزار شد.
در این جلسه روح‌الله بهرامشاهی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به اهمیت توجه به محیط زیست، توجه به فضای سبز منطقه و ایجاد کمربند سبز برای این منطقه را دارای اهمیت دانست و گفت: نقشه راه منطقه در بحث فضای سبز باید مشخص شود و منابع موجود اعم از آب و خاک و ...را باید در نظر بگیریم.
بهرامی کارشناس، مشاور و مجری پروژه‌های فضای سبز با اشاره به تاغ‌کاری در مسیر رفسنجان - باغین و کرمان اظهار کرد: با بررسی‌هایی که انجام دادیم، تاغ، گونه مناسبی برای بافت مسکونی و شهری نیست، چون به محض اینکه سن تاغ از حدی بالاتر می‌رود شروع به خشک شدن می‌کند.
وی از فضای سبز شهرک صنعتی رفسنجان یاد و کرد و ادامه داد: در رفسنجان مسیر رودخانه‌ای که موازی شهرک صنعتی هست، جایی بود که شن کامل و عاری از خاک بود و درختکاری خوبی انجام شده که تلفات هم ندارد.
بهرامی با اشاره به بحث اقلیم‌شناسی افزود: در رفسنجان چندان گونه سازگار با اقلیم خاص نداریم، فقط درمنه (جاز) و تاغ که بومی منطقه هم نیست و وارد ایران شده است را داریم.
مجری پروژه‌های فضای سبز عنوان کرد: کاج «موگو» با محیط ایران در بیشتر خاک‌ها جواب داده و هرجا مشکلی باشد باید اصلاح خاک صورت گیرد؛ البته کاج دو سیاه مرغوب هم پیشنهاد می‌شود که متأسفانه تولید کمی دارد و گرانتر است.
وی در خصوص سایت منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اظهار کرد: دو فضا باید تعریف شود که فضای ورودی همان کمربند و یک فضای درونی داخل بلوارهای منطقه است، برای پیشگیری از طوفان شن و ریزدانه‌ها باد غالب باید شناسایی شود و یک کمربندی که چند گونه را کنار هم قرار دهد، داشته باشیم.
این کارشناس فضای سبز تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود چون سرعت باد تا 70 کیلومتر، شن‌ها را از زمین بلند می‌کند و مضر است، اول تاغ کشته شود، که منابع طبیعی می‌تواند در این زمینه کمک کند.
بهرامی عنوان داشت: در بیرون کمربند، تاغ کاری در حد 100 تا 150 متر ایجاد شود و بعد از تاغ، گیاهانی که سبز هستند با درنظر گرفتن ارتفاع برای هدایت باد از سروهای نقره‌ای و سروهای خمره و کاج تهران می‌توان استفاده کرد و همچنین با چند ردیف کاج برای فیلترکردن باد، کمربند سبز ایجاد شود.
وی با تأکید بر اینکه بهترین راهکار برای جبران آب در شهرک‌ها و مناطق صنعتی این است که مخزن پساب به واحد صنعتی تکلیف شود و سپتیک داشته باشند، اضافه کرد: یک الگوی مصرف برای هر واحد پیش‌بینی شود و داشتن مخزن یکی از موارد مهم در شهرک‌ها و مناطق است.
بهرامی در بخش دیگری از سخنان خود کمربند سبز را اولویت منطقه ویژه رفسنجان دانست و گفت: برای داخل منطقه آزمایشات پروفیل خاک در چند نقطه تا عمق سه متر و با روش اصولی انجام شود و آب نیز باید هر 6 ماه یک بار آزمایش شود.
انتهای پیام/80016/ق

http://www.kerman-online.ir/fa/News/232437/کمربند-سبز-منطقه-ویژه-اقتصادی-رفسنجان-ایجاد-می‌شود
بستن   چاپ